Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 137 – 16.05. 2022 Astăzi sărbătoresc Luna plină în Scorpion

ro

16 May, 2022 11:19 1125 Marime text
Luna de leac, luna vindecătoare, luna sângeroasă, luna puternică. Sunt multe nume pentru luna plină în Scorpion, al cărei maxim îl resimțim în cursul zilei de astăzi.

Să nu uităm că în același timp este o eclipsă totală de lună (cu o durată de o oră și jumătate), în timp ce planeta Mercur are tranzit retrograd (adică afectează comuncațiile, comunicarea) iar Jupiter, planeta afacerilor și structurii tocmai ce a intrat în Berbec, semn de acțiune și intensitate.

Cu alte cuvinte, în limbaj simplu și rezumativ, energiile sunt foarte intense.
Au ieșit la suprafață multe energii neplăcute din trecut, amintiri sau retrăiri ale suferințelor, dificultăților și problemelor care au mai fost cândva (sau încă sunt în viețile noastre).

Acest lucru nu se întâmplă pentru că cineva dorește să ne chinuie sau tortureze. La o vedere superficială, așa pare totul.
Dar uitându-ne cu ochi de adulți, realizăm că totul se întâmplă pentru a echilibra dizarmonii pe care le-am creat noi înșine, în ignoranța, pripirea și nesăbuința noastră. Tot ce facem, trebuie desfăcut, dacă nu a creat rezultate benefice în viața noastră. Vine un moment în viață în care reparăm, corectăm și plătim toate notele ”de plată” lăsate neacoperite. Ceea ce este corect și mai ales, natural.

Maturizarea Nu este un proces ușor. Presupune confruntarea cu întreaga parte de întuneric existentă (și mult susținută) de întreaga cultură populară. Confruntare interioară.
Țineți minte Minotaurul din legenda Labirintului, a lui Tezeu?

Puteți să studiați puțin mitologia, să vă aduceți aminte de acel monstru, cu corp de om și cap de taur, care locuiește în mijlocul labirintului și se hrănește cu oameni inocenți și nevinovați.

Este simbolul părții noastre de întuneric, ce apare odată cu dezvoltarea sexualității (în adolescență) și sub presiunea unei societăți de consum, care ne dorește ”păcătoși” și proști, să greșim și să suferim, pentru a deveni adulți supuși, plini de datorii și obedienți.

Maturizarea presupune confruntarea cu această parte de întuneric din noi și din viața noastră, cu constatarea erorilor și a intereselor care au jucat roluri importante în drama vieții, cu trecerea dincolo de ele, prin înțelegerea lecțiilor și realizarea faptului că puterile pe care le aveți astăzi nu ar fi existat, dacă nu ar fi fost întărite în tentativele zilnice de a rezista și da la o parte această parte de întuneric.
Luna plină în Scorpion aduce la suprafață toate rănile incomplet vindecate, lecțiile incomplet înțelese și durerile incomplet șterse.
Întunericul este doar un partener de antrenament.

Datorită lui, ne putem antrena mușchii de lumină și determinarea de a alege în viață o poziție de echilibru.
Când întunericul devine un aliat, când îi putem folosi forțele în beneficiul nostru și nu împotriva noastră, când vorbim diferit cu noi înșine (în dialogul minții) și începem să ne înțelegem, cu adevărat, structura interioară, ne maturizăm.
Ieșim din fricile de copil speriat, din furiile de adolescent năzuros, din tristețile de adult tânăr, care constată că lumea nu este așa cum i se prezentase (sau sperase) și ceilalți nu sunt pe lume pentru a-i îndeplini toate dorințele și fițele.

Ajungem în zona dincolo de emoțiile intense, în care este doar acceptare, liniște și calm.
Și începem să dezvoltăm o calitate esențială pentru supraviețuirea și starea de bine a adultului care am devenit: flexibilitatea.

O să discutăm mai multe despre flexibilitate în postarea de mâine, astăzi avem o singură misiune importantă: să găsim un centru de liniște și calm în respirația profundă (expirați mult mai lung decât inspirați, de câte ori simțiți că mintea spune povești greu de ascultat). Cu fiecare expir, vă eliberați corpul, plămânii și mintea de vibrații dizarmonice.
Să trăim Luna vindecătoare cu conștiență și să-i folosim energia pentru a ne elibera (prin respirație, prin expirație) de tensiune corporale și de încordările ce pot apare, atunci când rememorăm încâlcelile din trecut.

Dacă avem ocazia, putem astăzi să culegem plante de leac, pentru că puterea vindecătoare a tuturor plantelor este mult intensificată de această lună plină în Scorpion. Putem culege mentă, sunătoare, roiniță, codița șoricelului, pătlagină, mușețel, păpădie, urzici și multe alte plante vindecătoare, apoi să le uscăm și să ne pregătim amestecuri pentru nopțile lungi de toamnă și iarnă.

Sărbătorim astăzi Luna plină în Scorpion pentru că celebrăm fiecare ocazie în care avansăm cu vindecarea interioară. Avem nevoie să ne eliberăm de încărcătura interioară inutilă a erorilor trecute. Învățăm lecțiile, integrăm emoțiile, eliberăm energia negativă din corp, facem spațiu în noi și mergem mai departe, către alte aventuri ale vieții, cu un ”coș de gunoi” interior golit. Ce oportunitate imensă!
Să avem cu toții o zi cât mai eficientă și vindecătoare!
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii