Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 134 – 13.05.2022. Astăzi sărbătoresc greutățile

ro

13 May, 2022 13:51 1161 Marime text

Astăzi sărbătoresc greutățile
Suntem într-o zi de vineri, 13.

Narativul oficial și ceea ce ni se impune este să ne gândim la lucruri ciudate, care merg pe dos, sau care funcționează împotriva noastră.

Mintea umană, care funcționează pe baza programărilor induse prin repetiție frecventă, este împinsă în mod ”oficial” în direcții dorite de Stăpânii lumii, inclusiv prin folosirea imaginației, fanteziei și superstițiilor.

Numerele sunt simple simboluri prin care putem cuantifica structura realității.

Înseamnă orice dorim noi să însemne.

Dacă suntem împinși spre anumite semnificații și înțelesuri ale cuvintelor și simbolurilor, mai ales în perioada copilăriei și adolescenței, și le preluăm ca structuri mentale și de configurare a viziunii noastre asupra vieții, ele devin pentru noi Realitatea.
Greutățile ce apar în viețile noastre nu sunt dureri sau sacrificii impuse din exterior. Dacă ne întoarcem cu atenție la rădăcina tuturor întâmplărilor din viețile noastre, descoperim că la baza tuturor suferințelor se află o decizie, pe care o luăm, într-un anumit moment, să fim sau să facem ceva anume, sub influența poveștilor pe care le-am auzit și le rulăm mental în capetele noastre, ca și Realitate.

Dacă suntem programați să vedem cifra 13 ca o zi de ghinioane, nenoroc și dificultăți, pe interior vom vibra în frecvența fricii și anxietății de anticipație ”ce se mai întâmplă și astăzi?”, ”Dacă va fi rău astăzi?” etc. Ce credeți că vom atrage în Realitatea noastră?

Fel și fel de mici (sau mari) neplăceri și greutăți, care să ne valideze viziunea.

Într-o altă zi decât vineri 13, dacă ne-am confrunta cu probleme și situații similare, ne-am sufleca mânecile, am solicita ajutorul altora și am face eforturi considerabile să găsim soluții și să ne ușurăm starea.

Dar astăzi, pentru că vineri 13 reprezintă simbolul ghinionului dublu, în viziunea ”oficială” a poveștilor noastre, orice se întâmplă este o greutate care va câștiga bătălia. Pentru că nu luptăm și nu mai confruntăm ceva care știm că este mai tare decât noi. Cedăm fără să mai luptăm.

În numerologie, cifra 12 înseamnă completare, totalitate, întregire. Când ai un consiliu de 12 persoane, poți să decizi lucruri importante, pentru că sunt destule creiere laolaltă care să aibă o viziune de ansamblu coerentă asupra situației.
”Cina cea de Taină”, un tablou celebru al lui Leonardo da Vinci, prezintă 12 persoane adunate pentru a celebra o viziune asupra lumii bazată pe iubire.

Cine era a 13-a persoană din tablou?

Aha!

Dacă 12 reprezintă o adunare armonioasă și echilibrată, ce poate lua decizii coerente, atunci următoarea persoană, a 13-a, înseamnă pic-ul suplimentar care mișcă lucrurile într-o altă direcție. Care schimbă, transformă, impulsionează și înflăcărează dinamica metamorfozei.

13 este simbolul unei mari transformări, atât de importante încât reprezintă un pas diferit în evoluția personală.

Știm că după orice boală, după orice suferință fizică, după orice traumă, trădare sau înșelătorie, nu mai suntem aceeași.

Mulți oameni îmi spun la cabinet: ”abia aștept să se termine suferința asta să mă întorc la viața mea dinainte”.

Nu știu cum să le comunic pentru a mă înțelege că ”viața dinainte” NU MAI EXISTĂ și nu va mai exista.
Tocmai ”viața dinainte” a provocat suferința, boala, provocarea sau greutatea cu care persoana se confruntă în prezent. Iar ”rezolvarea” sa presupune o schimbare interioară atât de importantă, încât ”viața dinainte” nu va mai exista. Se va transforma în ”altceva”.

Ceva se schimbă. Ceva crește. Ceva evoluează.

De aceea, adulții și vârstnicii se amuză de naivitatea și inocența tinerilor. Pentru că se văd pe ei înșiși, înainte de confruntarea cu greutățile și suferințele, care îi transformă în ALȚII. O altă variantă interioară a Sinelui, în care viziunea asupra vieții este mai realistă, mai simplă, mai cuprinzătoare.

Astăzi sărbătoresc greutățile pentru că ele reprezintă terenul de antrenament al maturizării. Confruntarea cu provocările și trecerea dincolo de greutăți se face doar prin împuternicire, prin învățare și prin evoluție.

Natura pe Pământ, din care suntem o parte componentă, nu este o structură în care se caută fericirea. Nicio pasăre, niciun animal, nicio viețuitoare sau entitate din Natură nu caută fericirea. Conceptul acesta este la fel de ciudat pentru Natură, cum este și povestea cu ”ghinion vineri 13”.

Mintea care minte a creat multe ițe de povești, ce îngreunează masiv experiențele vieții. Și nu ne lasă să vedem un adevăr masiv: Natura nu caută fericirea sau întregirea sau ”să am dreptate” (îndrituirea). Natura caută funcționalitatea și eficiența.
Totul în Natură, dar absolut totul este despre ”a fi funcțional”, a fi practic, a fi eficient și a supraviețui (a te adapta) indiferent de provocări.

Astăzi, vineri pe 13, sărbătoresc greutățile pentru că ele îmi testează puterea interioară, mă ajută să o antrenez, mă poziționează mental în afara gândirii magice (poveștile pe care mi le spun, continuu, ca un copil, despre cum AR TREBUI să se desfășoare lucrurile și viața mea) și mă impulsionează să devin un adult.

Ce zi mai frumoasă pentru a celebra (și ironiza) povești ”copilărești” ale minții decât vineri 13? Astăzi sărbătoresc al 13-lea participant la ”Cina cea de Taină” din tabloul celebru, care spunea tuturor celor ce aveau urechi să-l audă: ”ceea ce pot să fac eu, puteți și voi, și mult mai mult decât atâta”.

Testăm astăzi? Ne menținem starea de liniște, echilibru, centrare indiferent de greutăți și provocări? Facem haz de propria noastră seriozitate și importanță de sine, care se simte ofensată când ceva nu iese așa cum se așteaptă să iasă?

(Ieri la o consultație, m-a ”confruntat” un tânăr care nu știa cu ce mă ocup, spunându-mi că homeopatia este o pseudo-știință; inițial mi-am apărat poziția, pentru că Importanța de sine m-a împins să o fac; dar în câteva minute am realizat inutilitatea demersului, și m-am amuzat de conversație; am observat cum pierdem energie în discuții inutile, între persoane cu experiențe diferite; mi-a plăcut că cineva ”s-a luptat” cu mine, fără să știe nimic despre cel cu care ”se luptă” și puterea sa mi-a amintit de propria mea putere, care trebuie și ea antrenată periodic; ce m-aș face fără confruntări? Aș lua de la bun înțeles poziția pe care m-am situat și n-aș mai lupta deloc pentru ea; pentru mine, vineri 13 a început de ieri seară, de pe 12 mai, când am realizat că am completat un cerc de existență; experiența personală rămâne ”personală” și viața nu-mi datorează nimic. Lupta mea a fost aseară cu mine însămi, nu cu cel care m-a confruntat; și conștientizarea asta a fost un mare ”aha”. M-am bucurat maxim că astăzi este 13 și că trăiesc în vibrația ”celui de-al 13-lea” participant la Cina cea de Taină!).

Să avem cu toții o zi de vineri, 13, cu un hohot uriaș de râs la fiecare pas pe care mintea îl categorisește drept ”greșit”, ”greutate” sau ”suferință”. Ce parodie interesantă trăim!

Cu iubire, tuturor!

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii