Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:21 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ziua 10 de post și de Jurnal de iubire de sine

ro

25 Nov, 2020 00:13 980 Marime text
  • Grația este o stare interioară, în care persoana se mișcă fluid în propria viață, ca într-o mănușă care se așează perfect.
 
Ziua 10 de post și de Jurnal de iubire de sine. Ce înseamnă ”iubire de sine”?
 
Sunt mereu întrebată (și mă întreb și eu pe mine).
 
Ce înseamnă ”să am grijă de mine”, într-o lume în care fiecare dintre noi are grijă de altcineva, și de toți cei din jur?
 
Văd familii întregi în care membrii sunt presați la propriu de cei dragi să facă ceea ce ei nu doresc: să consume alimente pe care NU le vor (câți părinți manipulează și forțează copiii să mănânce ceea ce corpul lor NU dorește?), să facă activități ce nu le fac bine, să facă analize pe care nu le doresc sau tratamente pe care nu le aleg. Și totul pentru ”binele celorlalți”.
 
Suntem unii gardienii celorlalți. Ce ”închisoare” extraordinară a fost creată printre noi. Ne păzim unii pe ceilalți.
 
Vreau să repet acum acea glumă pe care o tot amintesc, legată de ”a ne vedea fiecare de treabă”.
Dacă eu îmi fac treaba mea, tu îți faci (și-ți vezi) de treaba ta și Dumnezeu își face treaba lui - atunci lume este în armonie.
Ce ne facem când eu îmi văd și fac treaba TA, pe lângă treaba MEA. Pe a mea cine o face?
Și TU ce treabă faci?
 

Când mă iubesc pe mine?
Când îmi văd de treaba mea, când am grijă de corpul, de emoțiile și de gândurile mele. Când nu permit nimănui să devieze focalizarea mea de pe lumină și iubire. Nici veștilor, nici emoțiilor, nici stării celor din jur, nici comentariilor sau vorbelor altora.
 
Sunt singurul ce trăiesc în corpul meu, în circumstanțele vieții mele și am trecut prin propriile experiențe. Cum să știe altcineva ce este mai bine pentru mine?
Cum să mă poată iubi altcineva, dacă eu nu reușesc să mă iubesc și să mă tratez cu blândețe, cu îngăduință, cu gingășie și cu respect?
 
Adică să mă port CU GRAȚIE cu mine însămi?
Cunosc o singură persoană grațioasă natural și ea este prietena și partenera mea profesională Cristela Georgescu.
 
Grația este o stare interioară, în care persoana se mișcă fluid în propria viață, ca într-o mănușă care se așează perfect.
Fără cute, fără ghemotoace și fără nimic care să fie dizarmonic.
 
Nu este rău să avem modele de grație printre noi, ca să știm că este posibil. Pentru că trăim zi de zi, întrebându-ne uneori cum este ceea ce suntem sau trăim.
Iar răspunsul dat de GRAȚIE va fi mereu: BINE - EȘTI BINE - orice faci, orice trăiești, orice experiență ai atras în viața ta pentru lecții și pentru împuternicire.
 
Ce înseamnă să ”ne iubim pe noi înșine”?
 
Să trăim cu grație propria viața. Să devenim grațioși în acțiunile noastre. Să le realizăm eficient, fluid, fără sforțări și cu economie de energie. Ca un dans de fulgi de nea.
 
O altă zi din post ne-a provocat cu energia sa schimbătoare - când bună, când mai puțin bună. Soarele a fost sus pe cer - și energia este încă echilibrată. Continuăm Jurnalul alimentar, Jurnalul de iubire de sine și experiențele zilnice.
 
Este bine.
Vă iubesc.
 
Sursa text si foto: Facebook.com/zyanna.orinda.7
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii