Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine „Viața este o senzație” deslușită de dr. Sorina Soescu

ro

05 May, 2020 00:00 2123 Marime text

Gânduri, trăiri, senzații, toate stările întoarse pe toate părțile în cea mai recentă postare a Zyannei Orinda pe Facebook (dr. Sorina Soescu), metaforic intitulată „Ceață și soare”.
 

 
„Vine căldura. Un strat gros de ceață a acoperit ore bune Marea Neagră. O plimbare prin ceață, pe malul mării, cu picioarele goale în apa călduță – a fost una dintre cele mai neobișnuite experiențe senzoriale ale zilei de astăzi.
 
Viața ESTE O SENZAȚIE.
Viața nu este o poveste sau un gând.
Ci o senzație.
 
Corpul nostru este instrumentul viu prin care avem privilegiu să ne exprimăm și să trăim în lume. Simțurile sale au nevoie de hrană. Au nevoie să fie folosite, să fie antrenate.
 
Am dat «liber» MINȚII și am lăsat-o să bodogănească ce povești a dorit, în valuri și în gogoși. N-am mai auzit-o și n-am mai permis să mă agațe cu manipulările sale. La un moment dat chiar a tăcut, văzându-se ignorată constant.
Sinele meu profund s-a cuplat la corpul fizic și s-a bucurat de apa călduță a mării, de masajul făcut la tălpi de scoici, de bancurile de peștișori care s-au avântat până aproape de mal, de căldura soarelui ce se simțea prin haine și de aerul răcoros al ceței, cuplat cu razele calde ale soarelui ce străbăteau prin ceață. Atâtea senzații. Atâtea trăiri diverse. O baie de senzații care m-au umplut de fiori, corpului îi venea să zburde.
 
M-am simțit PROTEJATĂ de ceața din jur și a fost ca și cum aș fi fost singură pe lume, singură în ceața ce mă învăluia.
 
Iar când stratul de ceață s-a ridicat și am putut vedea soarele și plaja de la un capăt la celălalt, am constatat că era plin de oameni. Copii care ridicau zmeie. Oameni care plimbau câini săltăreți. Tineri ce alergau. Vârstnici ce făceau exerciții de întinderi. Ceața îi ascunsese vederii mele. Și fiecare probabil că se simțise singur și protejat, ca și mine.
ȘI când s-a ridicat ceața, am văzut că eram TOȚI, ÎMPREUNĂ, pe aceeași plajă.
 
Oameni ce se bucurau de o zi însorită de primăvară.
Viața este o senzație.
Și corpul fizic se bucură în conexiune cu ELEMENTELE - aer, apă, pământ și foc (soarele). Se simte ÎNTREG și CONECTAT la tot.
Se simte viu.
Ne-am simțit conectați la tot și între noi.
 
Viața ESTE O SENZAȚIE.
 
Vă doresc tuturor o zi de duminică minunată și o săptămână cât mai interesantă!
Vine o lună plină în Scorpion pe 7 mai, dar ne mai auzim până atunci.
Vă iubesc!”.

Sursa foto: Facebook Zyanna Orinda 

Citește și:

#ConstanțaEsteBine „Iar despre povești”, cu dr. Sorina Soescu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii