Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

ro

12 Mar, 2024 10:39 584 Marime text
Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2
 
12 martie 2024
 
Astăzi avem o energie interesantă, pe care o voi putea descrie cu un vechi proverb popular românesc ”graba strică treaba”.
 
Multe circumstanțe sunt aglomerate în jurul nostru, pentru că turbionul de energie declanșat de omenirea modernă este foarte rapid
De aceea, senzația este că suntem mereu hăituiți sau grăbiți – fie să facem ceva contra cronometru (am văzut cu toții suprapunerea ”termenelor limită” vestice, peste ritmul ceva mai lent al balcanicilor), fie să ajungem undeva la timp, fie să respectăm ”ultimatum-uri” publicitare și comerciale.
 
Cele mai multe oferte care expiră ”în 24 de ore” folosesc trăsăturile umane fundamentale numite lăcomia, frica și desigur, graba.
Din teamă să nu cumva să rămân ”fără”, mă grăbesc să iau ce mi se oferă, fără să fiu foarte atent la achiziție: prețul este bun, calitatea acceptabilă, oferta irezistibilă, așa că mă grăbesc să accept tranzacția.
 
Energia zilei de astăzi vă reamintește că intuiția noastră nu funcționează atunci când mintea este tensionată și întreaga energie a corpului este ”pe repede înainte”.
 
Fără intuiție, fără abilitatea profundă de a simți ce ne aduce viitorul, de a face un fel de previziune, care este mai mult o senzație, decât o circumstanță reală – reușim doar să pierdem inutil resurse și energie.
Pe măsură ce avansăm odată cu creșterea puterii lunii, cresc și încercările / ispitele cu care ne confruntăm.
Ritmul zilei de astăzi necesită temperare și domolire
 
În cazul fertilității, ca și în cazul Creativității, se întâmplă să se ”producă” un copil fizic sau energetic când părinții sunt în grabă și alergătură?
 
Uneori, se mai întâmplă, dar îmi pare rău de energia cu care acel tânăr Suflet vine pe lume. Dar, de cele mai multe ori, nu se întâmplă.
Este nevoie de o reducere a ritmului, o temperare a vitezei, o observare a fricilor, lăcomiei și posesivității și o detașare / depășire la lor, sau transformarea lor în calități - pentru a putea beneficia de privilegiul de a aduce ceva nou pe lume.
 
Astăzi este util să trăim acordați la energia zilei și de câte ori avem ocazia, să reducem ritmul, să respirăm profund și să ieșim din goana presiunii exterioare (sau interioare) de a ne conforma ceasului.
 
O zi cu eficiență și grijă de sine, pentru noi toți
Cu iubire,


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii