Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie - partea a doua - ziua 8. 17 februarie 2024. Luna continuă creșterea

ro

17 Feb, 2024 11:40 789 Marime text


Valul 2 de energie - partea a doua - ziua 8
17 februarie 2024

Luna continuă creșterea.
Afară s-a intensificat frigul și luna februarie ne reamintește că este încă iarnă.
Rinichii se strâng când mâinile sau picioare sunt reci, iar filtrarea acizilor (implicit, golirea sistemului limfatic de reziduuri) este încetinită.
În această perioadă, se umflă picioarele (în special gleznele, dacă rinichii sunt slăbiți), se umflă degetele de la mâini și picioare, retenția de apă se accentuează, mai ales dacă există o predispoziție metabolică spre această retenție.

Ne umflăm la față, ne trezim cu pleoapele superioare umflate și căzute (mai ales dacă am consumat ceva mai sărat sau mai multe fluide). Dar poate fi și întreaga față mai buhăită, mai atârnată și cu aspect somnoros. Toate sunt semnale ale slăbiciunii funcționării rinichilor.

Există în social o „împingere” generală să consumăm multă apă (măcar 2-3 litri pe zi), și mulți oameni o iau ad-literam și se forțează să bea.
Fiecare organism are nevoile sale de hidratare, care nu sunt doar pentru apă, ci pentru fluide. În această categorie intră și ceaiurile, fresh-urile (sucurile stoarse proaspăt din legume și fructe), supele și lichidele conținute în mâncarea consumată. Plus dușurile și băile zilnice, pentru că apa se re-absoarbe și de pe piele.

Apa se consumă bând gură cu gură, ținând fiecare gură de apă măcar 1-2 minute, plimbând apa prin gură, amestecând-o cu saliva, și înghițind-o doar când a ajuns la temperatura corpului. Consumând apă în acest fel, treptat, încet, gură cu gură, vom descoperi că nu reușim totdeauna să consumăm acea cantitate de 2-3 litri, așa cum ni se spune. Ci va fi exact cât are nevoie corpul, pentru că el va decide când să ne oprim.

Perioada de lună în creștere este o perioadă de reținere în corp atât a lichidelor (a apei), cât și a tuturor substanțelor care intră în corp.
În aceste zile, este foarte ușor să punem kilograme în greutate (pentru cei care doresc să se mai îngrașe), sau să reținem minerale și vitamine (pentru cei care au carențe).
Să folosim etapa de lună în creștere și energia de ”reținere” în corpul fizic, în beneficiul fiecăruia dintre noi.

Pasajul îngust al corpului (gâtul) este zona care filtrează ce intră și ce nu intră în corpul nostru. Vom descoperi în această perioadă că este posibil să ne putem ”îneca” cu apă sau cu mâncare, cu pastile sau cu salivă. Haideți să observăm ce semnale ne dă corpul, de-a lungul zilei și ce ne spune gâtul nostru despre ce primește, sau nu primește corpul.
https://holisticshop.ro/.../webinar-martie-au-gatul-ma.../

Astăzi ne observăm rinichii, consumul de fluide, retenția de apă, tendința de ”a pune pe noi” și a elibera mai greu fluidele din corp, dar și capacitatea naturală de filtrare a zonei gâtului.
Să avem cu toții o altă zi cât mai eficientă și bună, cu observatorul treaz și cu procesul de învățare activat continuu
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii