Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 1 – ziua 8. 4 ianuarie 2024.Luna a ajuns la ultimul pătrar, în drumul său către luna nouă

ro

04 Jan, 2024 14:03 768 Marime text
 Valul 1 – ziua 8
4 ianuarie 2024
Luna a ajuns la ultimul pătrar, în drumul său către luna nouă.
Suntem la mijlocul perioadei de lună în scădere.

Am desfăcut pomul de Crăciun și am strâns decorațiile din casă.
A fost interesantă energia.
Când am pus decorațiile și am făcut pomul, totul s-a făcut pe muzică de Crăciun, alături de familie și energia a fost de voioșie. Făceam ceva împreună, care ne aducea bucurie, urma perioada de zile libere, structuram un ritual simbolic pentru schimbarea ritmului vieții – de la munca zilnică, la o perioadă mai lejeră și liniștită. Împodobirea bradului este un ritual de ”început” al unei perioade.

Acum, la strâns decorațiile și desfăcut pomul (plus curățat toate acele uscate căzute pe jos și peste tot) a fost liniște, eficiență și organizare. Tot împreună am făcut activitatea, dar diferit de prima oară. De această dată, ritualul a fost unul de ”dezmembrare”, de finalizare a Sărbătorilor, de terminare a perioadei ”libere” și de re-întoarcere în ritmul obișnuit al vieții. Am închis ”cercul”.

Toată viața noastră este formată din astfel de cercuri, cu perioade de construcție și structurare și perioade de distrucție și dezorganizare.
Cele mai multe filme văzute la televiziune (principala sursă de programare mentală) se centrează pe prima perioadă, cu o excludere deliberată a celei de-a doua, care natural urmează după prima.
Astfel încât, majoritatea oamenilor au în cap doar ”partea frumoasă” a Sărbătorilor, așa cum aleg să se focalizeze pe ”partea frumoasă” a vieții, fără să-și mai bată capul cu ”partea cealaltă” – care presupune mizerie, muncă, efort, organizare.

Tuturor ne place partea de mâncare, de introducere în corp, de plăcere imediată. Nu prea suntem încântați de partea cu eliminările, ce vine natural după prima.

Detoxifierea sistemului limfatic, în care ne-am prins în primul val de la început de an face parte din acea perioadă ”a doua”, pe care nu dorește nimeni să se focalizeze – întrucât este neplăcută, inconfortabilă și necesită multă bătaie de cap.
La Școala Sănătate 5D https://www.sanatate5d.ro/ învățăm să înțelegem imaginea de ansamblu și să ieșim din ”gândirea magică” în care doar ce este ”bine și frumos” există pe lume și în viețile noastre. Construcția și distrucția sunt componentele procesului vieții.

Viața este un întreg. Este formată din cele două perioade, la fel cum în ciclul lunar, există două valuri distincte de energie, creșterea și scăderea.

Să avem cu toții o zi de ultim pătrar lunar cât mai bună astăzi, observând ceea ce se întâmplă acum în viețile noastre și mulțumindu-i corpului nostru că rezistă.
O zi eficientă tuturor,
Cu iubire 


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanbna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii