Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 1 – partea a doua – ziua 11. 22 ianuarie 2024. Mai rezistați?

ro

22 Jan, 2024 14:00 757 Marime text

Valul 1 – partea a doua – ziua 11
22 ianuarie 2024
Mai rezistați?
Chiar dacă mintea vine cu povești tip ”nu mai pot”, dacă încă respirați și sunteți în corp, înseamnă că ”mai puteți”.
 
Orice provocare, orice greutate cu care ne confruntăm, orice conflict sau situație dificilă ne împinge în interior să luăm o decizie:
 
- Fie cedăm și începem să ne degradăm, sub emoțiile și gândurile care intensifică frica, furia, tristețea sau depresia
- Fie căutăm soluții, poziționări, variante de abordare ale situației prin care, pas cu pas, să ne împuternicim și să facem față.
Dificultățile ne scot din confortul pilotului automat.
 
Nu mai poți să pretinzi că ”totul este bine”, pentru că nu este.
Lucrurile se precipită în fața ochilor și ai decizii de luat, la fiecare pas. În primul rând, decizii legate de modul în care te poziționezi față de ceea ce este în acel moment.
 
Astăzi, cu luna în creștere și tot câmpul electromagnetic intensificat, toate confruntările noastre (interioare, exterioare) sunt amplificate la cote greu de estimat.
Atenție la modul în care ne alimentăm.
 
Corpul dorește energie, așa că va pofti fie la grăsimi (de orice fel), fie la dulciuri (de orice fel). Lipidele și carbohidrații sunt principalele surse de energie ale corpului.
Când se simte afectat și presat, corpul își solicită ”combustibilul”.
 
Există variante ”mai sănătoase” de grăsimi (măsline, ulei de măsline extra-virgin, avocado, pește și fructe de mare, gălbenuș de ou, prepeliță sau găină etc) și variante ”mai sănătoase” de carbohidrați (fructe – precum fructele de pădure, kiwi, citricele, mai ales pomelo – cu indice glicemic ceva mai redus).
Dacă ar fi să găsesc o metaforă cu furtuna, pentru zilele acestea prin care trecem acum, în acest moment furtuna este la maxim. Ce poți face când este furtună dezlănțuită? Să te lupți cu ea, să urli și să țipi, să o confrunți? Sau să te adăpostești cât de bine poți și să aștepți ca acest val de energie să treacă?
Fiecare își ia decizia necesară pentru a-și economisi energia.
 
Pentru că ”a putea” în situații dificile înseamnă a avea suficientă energie, în momentele cheie, când este nevoie real de măsuri pentru supraviețuire.
Să avem grijă de corpurile noastre, să le oferim odihnă și suficient somn, hrană calitativă și utilă, dar și cât mai puțin emoții intense, pentru a-i economisi puterea suprarenalelor.
 
Să petrecem o altă zi intensă, în cel mai eficient mod cu putință.
 
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii