Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine „Sacrul în artă” – o expoziție foarte specială, oferită în dar de Facultatea de Arte

ro

15 Apr, 2020 00:00 2191 Marime text

Din dorința de a ține cât mai aproape constănțenii de actul cultural, dar mai ales de atmosfera sărbătorilor de Paște, studenții şi profesorii Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, specializările Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative şi Educația vizuală prin studiul peisajului și figurii, ne invită la un vernisaj al unei expoziții foarte speciale.
 
După vernisajul online al expoziției intitulate „Corpul uman – armonie, estetică şi realism”, de data aceasta „Sacrul în artă - interferențe clasice și contemporane” propune lucrări concepute de studenți atât sub îndrumarea cadrelor didactice Sînziana Romanescu, Lelia Rus Pîrvan, Florentin Sîrbu și Ilyia Iankov - în cadrul lucrărilor practice de specialitate și a workshopurilor periodice, precum și individual.
 
Evenimentul va avea loc astăzi, de la ora 19.00, pe canalul Youtube UOC Facultatea de Arte 
 
Sunt prezente în expoziție, după cum informează conf. univ. dr. Alina Cristea, lucrări realizate în tehnici multiple: pictură clasică pe sticlă, vitraliu pictat, pictură și tehnică mixtă pe pânză, tehnică mixtă și colaj pe hârtie, desen și prelucrare digitală, fiecare fiind personală tocmai prin diversitatea tehnicilor abordate - în același timp privitorul se va putea bucura de unitate în diversitate, ideea de sacru în artă fiind surprinsă în mod fericit de fiecare expozant.
„Ne bucurăm să vă putem oferi, acum, în prag de Sărbători, o expoziţie de artă sacră. Acum avem nevoie mai mult decât oricând de lucruri şi gânduri frumoase, iar această expoziţie le oferă pe amândouă: vă invităm aşadar să admiraţi şi partea materială, dar şi inspiraţia şi să aveţi Sărbători Pascale pline de lumină interioară”, au declarat organizatorii.
Organizatori ai evenimentului: Sînziana Romanescu, Ovidiu Felipov, Lelia Rus Pîrvan, Florentin Sîrbu.
 
Citește și:

#ConstanțaEsteBine - Premieră în peisajul artistic național Vernisaj virtual la Facultatea de Arte - „Corpul uman - armonie, estetică și realism”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii