Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Pur și simplu... „Liniște”, trăită de dr. Sorina Soescu

ro

25 Apr, 2020 14:20 2739 Marime text

Nu neapărat mereu surprinzătoare, dar cotidian ancorată în trăirile aparte ale unei perioade încărcate de... uimire, dr. Sorina Soescu (Zyanna Orinda pe Facebook) ne oferă perspectiva unei alte... normalități.
 
„Ce interesant este să ieși la plimbare și să te întâlnești cu foarte puțini oameni și să simți AERUL LINIȘTIT. Nu tu avioane, nu tu bubuieli de muzici și manele, nu mirosuri de grătare. Nici măcar în preajma supermarket-urilor nu mai miroase a bunătăți, de toate felurile. Oamenii NU mai mănâncă pe stradă.
ESTE LINIȘTE.
Natura se desfășoară NORMAL ȘI NATURAL. Arborii, florile și animalele nu se tem de viruși.
 
Păsările își văd de treaba lor, stoluri imense de pelicani trec zilnic spre Delta (îi iubesc când îi văd atât de aproape și atât de fluid zburând în formație, urmând curenți de aer și înaintând grațios spre cuiburile lor lăsate în urmă anul trecut).
 
Insectele au invadat arborii înfloriți și pajiștile pline de păpădii și flori sălbatice.
 
Curajoșii care ies să facă mișcare în Natură liniștită de primăvară primesc un bonus imens - tăcerea. Liniștea. Lipsa agitației și a agresivității ce se simțea când toată lumea era în exterior.
 
Oamenii și-au luat cu ei agresivitatea, așteptările, pretențiile, capriciile și toate doleanțele și s-au închis între patru pereți. Împreună cu fricile și tristețile. Nu este rău că au făcut asta. Poate acum fiecare se va confruntă cu bagajul energetic auto-creat, în ignoranța și inconștiență.
 
În schimb, în exterior a rămas LINIȘTEA. Tăcerea. Curățenia aerului este evidență. Este O PLĂCERE o plimbare pe malul mării sau chiar pe un trotuar, în oraș. O reală plăcere.
 
Și este o plăcere o meditație făcută la orice oră a zilei. Chiar se simte LINIȘTEA din câmpul colectiv.
 
Ce cadou imens am primit cu toții, odată cu oprirea ritmului vieții așa cum era!
 
Apreciez fiecare zi și fiecare moment de savurare al LINIȘTII și curățeniei exterioare, pe măsură ce avansez în curățenia și ordinea interioară.
Am timp să răscolesc colțișoare ascunse ale casei și ale energiei corpului. Și să dau afară reziduuri energetice și materiale, niciodată umblate.
 
Curățenie și ordine. Acestea au fost temele acestei zile și probabil că vor continuă pe întregul week-end.
Avem TIMP REAL să facem curățenie și ordine. La nivel global, nu doar individual.
 
Ce cadou oferit de frica lumii de virus (NU de virus). Mereu în spatele fricii este un cadou uriaș. Aveți curaj să treceți prin frică să-l vedeți?
Puterea corpului în care trăiți este imensă. Creatorul a făcut o treaba minunată. Observăm asta în fiecare zi. Cât suntem de rezistenți și de adaptabili.
Și cum învățăm, fiecare dintre noi, că SCHIMBAREA este naturalul vieții. Și stagnarea (inclusiv a gândurilor) înseamnă moarte.
ALEGEM VIAȚA. Alegem schimbarea. Alegem curățenia și ordinea. Suntem o parte din Natură. Suntem LINIȘTE.
Vă iubesc”.

Sursa foto. Facebook Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii