Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Proiectul anului 2023 – O carte pe săptămână. Cartea săptămânii Caroline Myss – De ce nu ne vindecăm și cum putem să o facem

ro

13 Jan, 2023 08:58 805 Marime text


”Autoexplorarea este o componentă importantă a creșterii spirituale, care ne aduce multe satisfacții. Totuși, deseori, ideea de a ne cunoaște pe noi înșine ne înspăimântă, pentru că, așa cum am văzut la al doilea mit despre vindecare, noi asociem experiența auto-cunoașterii cu o înfiorătoare singurătate. Suntem Tribali din proiectul inițial, desigur, dar ne este menită să învățăm că totul în viață este o extensie a Tribului nostru – nu doar acei oameni legați de noi genetic, sau cei mai apropiați de noi prin prietenie sau simple cunoștințe.

Conștiința înseamnă să devenim conștienți că noi toți suntem parte a unui sistem energetic înfloritor. Învățăm acest lucru, atunci când ajungem să ne cunoaștem în afara circumstanțelor familiare, care ne dau siguranța iluziilor – cum ar fi credința că cineva va fi întotdeauna în preajmă, ca să aibă grijă de noi și să ia deciziile în locul nostru.

Trăind cu astfel de credințe și convingeri, nu putem să descoperim conținutul propriei noastre minți și al propriei noastre inimi; de aceea, de obicei nu ni se permite să trăim prea mult timp prin mintea altcuiva. La fel, nu ni se permite să ne amestecăm la nesfârșit în nevoile altei persoane și în drepturile acesteia de a-și face propria călătorie interioară, să separăm și să individualizăm – fie că e vorba despre soț sau soție, despre copil sau prieten.”

Astăzi avem o idee greu de digerat.

Nu putem la infinit să facem treaba pentru alții, să ne băgăm peste alții, să le spune că ”eu” știu mai bine ce ai ”tu”de făcut.

Nici când suntem părinți, nici parteneri, nici prieteni. Nici măcar în terapie.

Fiecare are nevoie să-și descopere propria minte, propria inimă și să-și facă propria călătorie de unul singur. Și după ce a descoperit tot ce era de descoperit (trecând dincolo de condiționări) și devenind EL ÎNSUȘI, adică autentic, se poate relaționa natural cu toți cei din jur.

O zi minunată tuturor

Cu iubire


Sursa foto-text: facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii