Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet. Cartea momentului- Detox sufletesc de Tukaram. Frica

ro

10 Feb, 2023 09:06 1211 Marime text



Pagina 79
Frica


”Frica este esența minții, este însăși natura ei. Este combustibilul care îi permite să existe, de aceea va face tot ce îi stă în putere pentru a o crea și amplifica. Pentru ca acest lucru să se întâmple, va crea constant drame sau feerii, preluând evenimente și situații din trecut pe care le va proiecta în viitor. Tot ce face are un singur scop: să îl oblige pe om să își mute atenția din momentul prezent. Atât timp cât omul se află în frică, nu se află în prezent și asta e tot ce e necesar pentru ca mintea să rămână la conducere.
...........
Judecata

Pentru a se proteja și a menține starea continuă de frică, mintea se folosește de judecată. Acesta este punctul de plecare, cel din care este creată realitatea individuală. Tot ce creează omul în viața sa este o consecință a acestui automatism.

În fiecare clipă, pe baza experiențelor acumulate în memorie, mintea judecă și decide ce este bun și ce este rău. Judecata poate exista doar dacă există memorie, deci, dacă există trecut. Pe baza informațiilor stocate anterior, mintea, care are nevoie de certitudini, cataloghează automat tot ceea ce se manifestă. Din secunda în care un gând – emoțional sau rațional – a fost catalogat ca fiind ”bun” sau ”rău”, lumea a fost creată. După ce în forul interior a fost luată o decizie, urmează acțiuni conforme cu această decizie și, prin urmare, apar și rezultatele de rigoare.”

Tukaram (Paul Avram) descrie 22 de mecanisme de acțiune ale minții. Vă las să le descoperiți singuri pe cele descrise în carte. Eu v-am semnalat doar primele două.
Mintea este o parte extraordinară din noi. Ce merită explorată și descoperită.

Conștientizarea modului în care ne conduce viața duce la schimbarea calității vieții.

Vă doresc tuturor un week-end cât mai bun.

Cu iubire, tuturor



 Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii