Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet. Cartea momentului- Detox sufletesc de Tukaram

ro

08 Feb, 2023 08:34 1240 Marime textPagina 62

”A încerca să schimbi ceva cu forța duce la rezultate nedorite, iar eu am experimentat efectele pe propria piele. Aplicând astfel de metode, am sfârșit prin a sta în depresie pentru mai bine de doi ani. Asta m-a ajutat să înțeleg foarte bine ce înseamnă gândirea pozitivă și de ce să nu o aplici folosind voința.

Gândirea pozitivă este un efect al transformării interioare, al metamorfozării fricii în iubire, ca urmare a înțelegerii și acceptării propriei ființe. Atunci când frica se transformă în iubire, fără niciun motiv aparent, totul în viața ta se petrece la momentul potrivit, fără niciun efort. Nu ai nevoie de voință, nici de motivație și nici de vreo tehnică anume pentru ca viața ta să se transforme. Înțelegerea corectă este suficientă.

Așadar, dacă omul suferă – fizic, mental și sufletește, este pentru că starea în care trăiește cel mai mult este frica. Toate bolile, sub orice aspect s-ar manifesta ele, sunt urmare a fricii. Cu cât omul trăiește mai mult în frică, cu atât mai vizibilă și mai concretă devine boala.”

Am aflat de curând că la Brașov există un grup ne-oficial numit Grupul Sufletelor Tinere, în care sunt pensionari cu vârste cuprinse între 67 de ani și 95 de ani. Săptămânal, urcă pe munte, fac plimbări pe orice vreme, merg la spectacole și fac mici petreceri împreună. Sunt plini de veselie, sunt dinamici, sunt optimiști și majoritatea au o sănătate bună. Care este secretul lor? Au trecut dincolo de frica de moarte.

Când vine, vine.

Până atunci, își văd de viața lor cât mai creativ și pozitiv posibil.

M-a impresionat doamna de 95 de ani, care urcă pe munți de zeci de ani de zile și este prezentă, coerentă, activă, dinamică și plină de umor.
Este posibil să treci dincolo de frică.

Zeci de oameni, puțin cunoscuți (nu veți afla de ei nici la știri, nici pe Facebook, îi găsiți doar dacă vă este menit să-i găsiți și vibrațiile voastre vă duc în preajma lor) trăiesc dincolo de frică, bucurându-se de viață și realmente TRĂIND viața. Iar boala sau dificultățile îi ating diferit decât pe ceilalți.

Să avem cu toții o săptămână cât mai ușoară.

Cu iubire, tuturor


Articol preluat de pe Facebook/Zyanna Orinda 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii