Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:40 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Minunea care suntem noi, oamenii

ro

12 Jun, 2020 09:43 712 Marime text

În fiecare zi am ocazia să învăț despre puterea corpului omenesc și abilitățile sale extraordinare. Cunoaștem doar 5% din posibilitățile noastre, atât fizice, cât și energetice.
De foarte mici suntem „dresați” (pentru că sistemul de educație primit este doar un dresaj meșteșugit) să ne simțim necorespunzători.
După ce ți se spune în mod repetat: „nu poți, nu ești în stare, dacă nu primești pastile / injecțîi nu te poți vindeca, dacă nu mănânci tot din farfurie, nu crești”, ajungi chiar să crezi.
Că NU EȘTI DESTUL.


Că ceva îți lipsește sau chiar că ești „defect”.
Ocazional, provocări din viață te silesc să îți descoperi puteri interioare pe care nu știai că le ai. Dar ele sunt în fiecare dintre noi. Puteri care te ajută să supraviețuieșți, când alții nu-ți mai dau nicio șansă. Puteri care te fac să descoperi abilitatea minții de a vindeca propriul corp.
Puteri care te ajută să declari Universului în mod răspicat o INTENȚIE clară și ea să se împlinească, ca prinr-o „magie” sau miracol.
INTENȚIONEZ VINDECARE. INTENȚIONEZ IUBIRE. INTENȚIONEZ CREAȚIE.
Și ele se întâmplă.
Omul este o făptură minunată. O entitate sălbatică, clocotind de viață, dornică de explorare, creativă și adaptativă.
Viața în lagărele de concentrare numite orașe, cu „muncă” silnică zilnică transformă această făptură minunată în umbra a ceea ce ar putea fi.
Totuși, pe unii dintre oameni, exact condițiile opresive îi ajută să-și descopere acele puteri extraodinare (existente în fiecare dintre noi).
În ciuda muncii și a consumului de energie, a roții de hamster ce se învârte iar și iar, acești oameni devin mai puternici, mai prezenți, mai veseli, mai jucăuși și mai ales, mai fericiți.
Vă ofer astăzi un citat din Carlos Castaneda

„Nu contează destinul pe care îl ai. Tot ce contează este să-l trăiești cu maximă dăruire”.
Orice ne aduce viața, important este să ȘTIM că este JOC, să-l jucăm cât de bine putem în fiecare minut, conștienți și prezenți. Și să ne bucurăm de orice mic detaliu ne poate aduce bucurie.
Asta este puterea noastră de ființe umane.
Mici, neînsemnați, manipulați și domesticiți, dar potențial măreți și luminoși.
Iar când suntem puși pe foc, ne deschidem precum floricele de porumb.
Chiar avem nevoie să fim încinși bine ca să ne deschidem?
Se pare că da.
Un week-end cât mai liniștit, tuturor,
Vă iubesc.

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?

Comentarii