Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:58 04 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Lună plină în Capricorn, cu eclipsă de Lună

ro

05 Jul, 2020 09:25 921 Marime text

A treia eclipsă în ultimele 5 săptămâni.
5 planete ale sistemului solar aflate în tranzit retrograd (inclusiv Mercur, planeta comunicării) - ceea ce favorizează introvertirea, analiza propriilor sentimente și conectarea mai bine cu Intelin-ul, Inteligență interioară a corpului (și a lumii).
Ziua de duminică 5 iulie vine cu o simbolică specială.
Soarele este în semnul Racului - semnul familiei, casei, liniștii și re-adunării forțelor - iar Luna este în semnul Capricornului - semnul socialului, dreptății, echității și structurării ierarhiei.

Cifra 5 este simbolul echilibrului.
Luna plină și eclipsa ne îndeamnă să privim cu atenție la propria noastră viață, în acest moment, în raport cu realitatea din jur, așa cum o percepem fiecare, prin propria poveste a vieții.
Astăzi putem să vedem foarte bine CAPCANELE cele mai mari și importante în care ne aflăm: individual, familal, social și ca umanitate.
Individual, capcanele uriașe sunt cele ale EXTREMELOR și DEPENDENȚELOR. Cifra 5 ne indică echilibrul între material și spiritual, ce poate fi obținut doar atunci când înțelegem că RESURSA principală de care dispunem fiecare se cheamă ENERGIE. Modul în care învestim această resursă, în interiorul și exteriorul nostru - ne permite să fim INTER-DEPENDENȚI - adică INDEPENDENȚI din multe puncte de vedere, dar cu posibiltate de a ne conecta CU CINE DORIM și CÂND dorim.
Măsura INDEPENDENȚEI noastre energetice este abilitată de A STA SINGURI, indiferent cât și unde, fără să ne deranjeze în vreun fel. Fiecare din noi are nevoie să petreacă singur perioade îndelungate, pentru a putea află CUM se conectează CU SINE și cum se tratează pe sine.
Capcanele mari sunt fugă în ocupații, fugă în ecrane și agățarea de relații toxice. OBSERVAȚI-VĂ CU ONESTITATE.
Alt aspect al independenței este abilitatea de a ne mulțumi cu puține lucruri, puțînă mâncare și puține resurse. Fără să refuzăm ”mai multul” când este disponibil, dar fără să abuzăm de el. Cu alte cuvinte - am mâncare, mănânc. N-am mâncare, NU mănânc (și 2-3 zile sau mai mult dacă este cazul). Și nu mă tem că mi se întâmplă ceva rău sau mor de foame. Pentru că nu este cazul. Știm deja că se poate rezista pe post cu apă 40 de zile și mai bine, fără nicio problemă.
Dependența de mâncare este UN GÂND. La fel sunt și fricile - DOAR GÂNDURI ȘI POVEȘTI.
Înțelepții daci spuneau că frigul, foamea și frică sunt GÂNDURI.
Astăzi de lună plină putem să le examinăm mai bine, pentru că sunt toate la suprafață și evidente.
ATENȚIE astăzi la dialogul interior, la dialogul minții și la gândurile pe care le rulează. OBSERVAȚI-VĂ cu atenție capcanele.
Social, capcană cea mai mare este legată de ATENȚIA noastră. Unde se duce atenția noastră, se duce energia.
Ați realizat că și eu v-am cerut atenția voastră (și asta îmi oferiți când citiți postarea).
Nu sunt singura care o solicit.
TOTUL din jur o solicită.
Orice persoană care îți ia minute din viață pentru a-ți povesti despre el / ea îți solicită atenția.
La fel și orice postare, carte, text, știre sau reclamă - îți solicită atenția.
În 2-3 ore îți poți pierde întreaga energie disponibilă pentru o zi întreagă, dacă ți-ai investit atenția în ceva care ți-a produs emoții extreme și epuizare fizică (un film intens, o poveste dramatică, relatarea unei persoane, o situație tensionată, un conflict familial etc)
ATENȚIE astăzi la capcana ATENȚIEI - unde investiți energie. Se vede foarte bine - asta face luna plină - aduce la suprafață, face vizibile toate aspectele ”de umbră” ale vieții.
Luna în Capricorn ne vorbește despre capcanele socialului, locul în care suntem ținuți prizonieri (nu neapărat fizic, ci ca și percepție - gândurile noastre sunt ținute agățate de anumite subiecte sau energii). Iar eclipsa de luna scoate în evidență partea de ”umbră” (care stă ascunsă, eclipsată).
Petreceți ca observatori ziua ECHILIBRULUI de astăzi și profitați de energia sa pentru a mai ”aranja” interior propria voastră balanță interioară.
EFORTURI MINIME CU EFECTE MAXIME.
Asta este Legea Naturii. Folosiți-o astăzi și reamintiți-vi-o.
Este cea mai bună zi pentru a face cât mai puține - dar eficiente și a obține rezultate.
Când avem cunoaștere și acționăm în baza ei, ne împuternicim.
Vă iubesc!

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?

Comentarii