Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Luna nouă în Rac

ro

20 Jul, 2020 07:14 1773 Marime text

De astăzi avem o nouă etapă din circuitul astrului nostru reglator al emoțiilor oamenilor și al apei pământului. Știm că Luna ne influențează mult în rotirea sa în jurul Pământului.
Pentru că avem o lună nouă (adică luna nu se vede aproape deloc pe cer, este doar o fâșiuță îngustă de lumină, nici măcar semilună nu mai este) și în semnul Racului (un semn casnic, al familiei, al grijii pentru cei apropiați) - vă propun să lucrăm săptămâna care vine pe IMPORTANȚA DE SINE.

Și pe acele două aspecte ale Importanței de Sine care ne consumă atât de multă energie atât nouă, cât și celor dragi.
Primul aspect este cel în care ne simțim îndreptățiți să fim deranjați și ofensați. Cuvintele, gesturile, tonurile, acțiunile sau doar prezența unor oameni ne deranjează sau ne ofensează. Ne simțim atât de importanți, încât stabilim ”standarde” de cum ar trebui să se poarte oamenii cu noi, ca să ne fie nouă bine.
Fiecare dintre noi este un mare Judecător la nivel mental, care oferă zilnic osânde folosind cuvintele ”niciodată”, ”totdeauna” sau ”mereu”.
Va rog să fiți atenți întreaga săptămână la modul în care folosiți aceste cuvinte ”ale importanței de sine” cu cei din jur (și cum vă imită copiii voștri!!)
”Niciodată nu speli vasele”
”Totdeauna întârzii”
”Mereu mă superi când spui asta”.
”Nu mă mai joc niciodată cu tine” - spune un frățior surioarei sale, care nu i-a făcut ”pe plac” (adică nu a contribuit la importanța de sine a lui, așa cum se aștepta).
Observați-vă!
Importanța de sine este alături de noi continuu și este O MARE consumatoare de energie.
Dacă reușiți, amuzați-vă de câte ori vă surprindeți în ”delict”.
Cred că veți râde cu hohote zile întregi!
Al doilea aspect al Importanței de sine este reprezentat de acea tendință de a da bir cu fugiții de îndată ce lucrurile nu merg așa cum dorim.
Fiecare dintre noi ne facem planuri și scenarii.
Și vrem ca totul să se ”facă după Voia noastră”.
De multe ori, Divinul și cei din jur au niște variante mai bune, mai eficiente și mult mai interesante decât cele ”proiectate” de noi înșine. Dar importanța de sine ne face să ne considerăm îndreptățiți ”eu știu mai bine”. ”Așa am spus, așa fac”.
Și când lucrurile Nu merg cum vreau EU, abandonez. Mă consider pedepsit, îmi plâng de milă, mă jeluiesc, nu mai am somn, mă perpelesc în gânduri ”de ce eu? de ce mie?” și renunț să mai încerc să obțin ce doresc, poate în alt mod și cu o altă strategie.
Așa pierdem în viață oportunități imense, o carieră mai bună, o relație mai specială, o oportunitate de afacere sau învățare și multe altele.
Săptămâna asta, când vă aflați în situația ca lucrurile să NU meargă așa cum vă așteptați, luați o pauză. Respirați. Faceți un duș. Trageți un pui de somn. Sau plângeți / râdeți (depinde de tensiunea interioară acumulată).
ȘI LUAȚI-O DE LA CAPĂT. Altfel, diferit, căutând să abordați problema din alt unghi. NU ABANDONAȚI, chiar dacă vocea interioară spune asta. Nu permiteți MINȚII să vă mintă.
Luați-o de la capăt și de mai multe ori, dacă este nevoie.
De ce nu?
Importanța de sine este tare păguboasă, dacă o analizăm mai îndeaproape.
Și luna nouă în Rac ne oferă posibilitatea să ne uităm cu detașarea, dar și implicarea Racului la detalii și mai ales în ”ce nu merge bine” (că Racii sunt tare critici și pretențioși).
Va doresc tuturor o săptămână interesantă și cu revelații personale.
Și multe hohote de râs.
Cu iubire, tuturor!

Sursa text si foto: Facebook Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii