Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:08 02 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Îmi place Viața, așa cum este

ro

14 Jun, 2020 11:11 727 Marime text

O consider misterioasă, imprevizibilă, înfricoșătoare uneori, dar magnifică în toate manifestările sale.
Natura este o parte autentică a vieții și pot observa în ea simplitatea, eficiența și frumusețea Creației.
În schimb, „civilizația umană” în forma sa modernă, actualizată, pare de multe ori o caricatură deformată.


Citeam recent despre războaiele daco-romane din 105-106 și înfrângerea dacilor.
Sărbătoririle în Imperiul Român au durat 4 luni, zi de zi, cu spectacole și petreceri extravagante.
(Precum cele de Paște, de 1 mai sau de sâmbătă seară, în timpul verii, din România. Cu grătare, cu artificii, cu lăutari și cu dezmăț culinar)
În Roma, aceste petreceri aveau loc în Circus Maximus, un amfiteatru uriaș în care aveau loc 300.000 de spectatori (o treime din populația Romei). Și în prezent sunt puține locuri în lume cu o asemenea capacitate.
Dincolo de informația istorică propriu-zisă, interesantă și educațională, mi-a rămas lipită în memorie sintagma „Circus Maximus”.
De câte ori ajung în locuri în care este deschis un televizor (le evit cu determinare, dar se mai întâmplă) ideea care îmi vine în minte, indiferent ce se transmite acolo este CIRCUS MAXIMUS.
Adică un MEGA-CIRC.
Când se discută despre orice subiect „fierbinte” și oamenii, în importanta lor de sine umflată vor să „aibă dreptate”, deși exprimă la fiecare cuvânt ignorantă și lipsă de experiență - îmi vine același gând - CIRCUS MAXIMUS.
Sistemul educațional prezent, sistemul de sănătate, sistemul economic și cel al autoritătilor, care ne „păzesc” de dușmani nevăzuti - joacă același CIRCUS MAXIMUS.
Câteodată, atâta circ mă determină să uit de frumusețea și misterul Naturii și al Vieții.
Noroc că prezența mării și puținii copaci rămasi în Constanța îmi reamintesc mereu despre REALA lume, nu despre CIRCUL numit Jocul omenesc.

Și reala lume chiar este minunată. Și este plină de putere. De sincronicități și mici momente de „magie” și „potriveală” a pieselor de puzzle. De revelații și evoluție.
Îmi dă putere să continui zi de zi propria mea căutare interioară. Dincolo de circ. Dincolo de spectacol. Dincolo de fabulație.
În INIMA iubirii Vieții.
Vă iubesc!

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?

Comentarii