Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:42 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Diferența este în detalii

ro

13 Jun, 2020 21:26 881 Marime text

Există două modalități opuse de a ne uita la lume, la noi înșine și la relațiile noastre:
Un mod aproximativ și superficial, care ia în considerare doar ambalajul și lucrurile ”în mare”. De regulă, acest mod de a privi lucrurile se face când atenția este împrăștiată în atâtea părți, încât privim doar superficial lumea și fiecare persoană sau obiect din jur.
De aceea nu observăm cum oamenii ne păcălesc, sau ne manipulează, cum obiectele sunt degradate, învechite sau necorespunzătoare.
Observăm defectele sau problemele doar atunci când ele capătă dimensiuni importante și nu le mai putem neglija.
Așa ne-am uitat la lume și în perioada pandemiei și nu am reușit, de multe ori, să trecem de ”aproximație” (ca statisticile umflate prezentate) si de cuvintele superficiale aruncate de autoritati.


Și mai există un mod de a privi totul - cu atentie sporită, cu prezentă, cu VIGILENTĂ și INTERES.
În acest mod, observi DETALII și AMĂNUNTE.
Tot ceea ce pare continuu și ca o curgere, în această lume, este o sumă de evenimente SEPARATE, care au PAUZĂ și SPAȚII între ele, dar pe care ”le trecem cu vederea” - că este mai ușor să vezi ansamblul.
Când stăm în prezent și VEDEM detaliile din jur, observăm gesturile care trădează duplicitatea oamenilor, detaliile care indică defectele obiectelor, neconcordantele între declaratiile oficiale, indiciile care ne arată cum să ne strecurăm printre capcanele junglei urbane - și înțelegem cum să trăim viața CU ECONOMIE DE ENERGIE.
Învățăm să ÎNCEPEM și să TERMINĂM acțiuni, nu doar să trecem de la una la alta, cu aceeași energie și atenție.
În acest mod de a vedea realitatea, devenim o parte din TOT, și ne relaționăm la TOT cu respect, cu atenție și considerație.
Și trăim fiecare zi, indiferent de energia și curgerea sa, în cel mai bun mod posibil pentru noi și cei din jur.
Sistemul economic, mai ales cel bancar, foloseste detaliile sa ne agate si descarce energetic in favoarea sa, în mod continuu. Dacă ne uităm la cele scrise cu litere mici, în josul foii, acolo este esența contractului. Și pierderea celui care a semnat, fiind de acord fără să citească.
În alimentație, în sănătate, în protecția mediului, dar și în alte sfere ale vieții sociale, detaliile fac diferența între o stare de bine și un proiect reușit, și o stare de rău și un eșec.

Diferența de calitate a trăirii stă în detalii.
Vă doresc un week-end cât mai liniștit,
Vă iubesc!

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?

Comentarii