Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Cel mai interesant dar al pandemiei, în opinia dr. Sorina Soescu

ro

20 Apr, 2020 20:56 2873 Marime text
 
Intitulată „Hristos a înviat!”, postarea Zyannei Orinda pe Facebook (dr. Sorina Soescu) ne întoarce cu fața la puterile pe care, zilele acestea, avem prilejul să le accesăm, mai mult ca oricând.
 

 
„Lumina se vede mai bine când este întuneric în jur.
Dintotdeauna lumina a avut nevoie de întuneric pentru a fi pusă în valoare.
 
Un Paște petrecut în izolare, fără comuniune socială, dar în liniștea inimii și cu maximă creativitate pentru conectarea cu cei dragi a fost cel mai interesant dar al pandemiei, de până acum.
 
Când oamenii nu mai împrăștie energia lor personală pe activități exterioare și pe socializări (că acolo se duce cea mai mare parte din energia noastră), se trezesc că o economisesc.
 
Și cu un excedent de energie în sistem, oamenii își reaccesează puterile creatoare - imaginația, fantezia, inventivitatea.
 
Vă spuneam cândva că este realmente nevoie de invenții noi, de idei noi, de ceva NOU și ORIGINAL, care nu a mai fost până acum pe Pământ - o direcție nouă, cuvinte noi, relații noi, sisteme noi (cele vechi sunt toate dinozauri, evident pe ducă).
 
Cum să apară ceva original și nou, când toată lumea era în alergătură și risipă de energie?
 
Ce soluție neobișnuită a găsit Creatorul jocului numit Viață, pentru acest an transformator 2020!
A folosit energia fricii (fricologia de care vorbeam la începutul anului) și ne-a trimis «în camerele noastre» (cum trimitem noi copiii năbădăioși în momentele lor sălbatice). Și aici, ne re-ajustăm energiile, ne re-așezăm mințile, redescoperim cât de mici sunt nevoile noastre reale, cât de puțin ne trebuie să fim fericiți. Iar cu economia de energie pe care o facem, devenim creativi.
 
Cu energie pozitivă creăm soluții originale la problemele personale, dar încercăm să vizualizăm și soluții la problemele omenirii, în general.
 
Ne-am creat ritualuri personale speciale de Paște, ne-am bucurat de micile simboluri ale ceremoniei ortodoxe în liniștea caselor noastre. Am descoperit că se poate și așa.
 
Oare ce urmează să mai descoperim?
Vă doresc o economie de energie cât mai eficientă. Avem nevoie să odihnim și recondiționăm corpul, să mai eliberăm mintea și sufletul de reziduuri și să inventăm un alt Joc comun.
Zile liniștite tuturor,
Vă iubesc!”.

Sursa foto: Facebook Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii