Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:06 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Cel de-al doilea echipament Real Time PCR, primit în urma unei donații, a ajuns la Spitalul Județean Constanța

ro

26 May, 2020 19:01 1502 Marime text
  • Cel de-al doilea echipament Real Time PCR primit în urma unei donații, a ajuns la începutul acestei săptămâni la Spitalul Județean Constanța.
 
Crește capacitatea de testare la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Cel de-al doilea echipament Real Time PCR primit în urma unei donații, a fost livrat la începutul acestei săptămâni, transmit reprezentanții SCJU Constanța.

Aparatul a fost instalat iar personalul care lucrează în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, a fost deja instruit. Ca și primul echipament primit, și acesta dispune de un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice) și de un aparat Real Time PCR (acidul nucleic extras este amplificat într-un real time pcr si detectează genele specifice virusului SARS-CoV- 2).

Cele două echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, respectiv Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navaliştilor Constanţa. Unul provine din Coreea de Sud și a fost livrat în luna aprilie. Tot atunci a fost înființat Laboratorul de Biologie Moleculară. Cel de-al doilea echipament a fost fabricat în SUA și a fost livrat zilele trecute. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.  

Le mulțumim sponsorilor care au făcut posibilă această achiziție. Testările efectuate atât în rândul personalului, cât și în rândul pacienților, au crescut gradul de siguranță pentru toți cei care trec pragul Spitalului Clinic Județean de Urgență  “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Sursă foto: Spitalul Județean Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii