Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:41 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Antrenamente

ro

28 May, 2020 10:26 1447 Marime text

Vremea schimbătoare de primăvară, cu nori și ploaie, dar și soare cald, alternând la ore și zile - este simbolică pentru ceea ce se întâmplă în emoțiile și corpurile noastre.
Trecem de la o vibrație joasă - de frică, furie, nemulțumire sau agitație - la o vibrație înalta - de echilibru, de liniște, de relaxare și bine, de mai multe ori pe zi. Sau în zile alternative.


Cu fiecare discuție pe care o avem cu cineva, ne antrenăm menținerea energiei într-o vibrație de bine.
Dacă discuția ne afectează modul în care vedem și înțelegem lumea sau dacă ne lovește puțin importanța de sine (ne face să ne simțim ”ofensați”) vibrația scade automat.
Când ne udă ploaie, nu ne simțim ofensați.
Dacă o pasăre își lasă pe noi găinațul sau dacă un cățel ne-a mușcât de picior - suntem speriați și agitați - dar nu ofensați.
În schimb, dacă un străîn sau mai ales, un apropiat ne acuză de ceva ce n-am făcut sau ne forțează să facem ceva ce n-am dori, ne simțim foarte ofensați.
Emoțiile noastre sunt antrenate mai ales în interacțiunea cu cei apropiați. Cei care au putere să ne apese pe toate butoanele sunt părintii, dar și copiii noștri. Ei ne cunosc mai bine decât ne știm noi (că din exterior se văd mai bine slăbiciunile noastre). Și antrenamentul decurge exact precum schimbările de atmosfera de primăvară.
Acum plouă. Acum iese soarele. Acum tună și fulgeră. Acum bate vântul. Și iată că este senin și cald.
Ce avem de făcut?
Să observăm Jocul și să conștientizăm Povestea.
Pentru că tot ce ni se întâmplă este DOAR o poveste pe care ne-o spunem continuu în minte: ia uite ce mi-a făcut x sau y, uite ce a spus, uite cum a reacționat bla bla.
Dacă nu mai interpretăm tot ceea ce fac ceilalți, dacă ne putem raporta și la oameni așa cum o facem la ploaie, la păsări, la animale și să menținem un grad de detașare, acesta ne permite să fim eficienți în acțiuni, fără a le interpreta.
De fapt, ar trebui să le multimim părinților și copiilor pentru cât de buni antrenori sunt. Dacă reușim să fim cu ei detașați, indiferent de provocările pe care ni le oferă, vom reuși să fim la fel față de provocările sociale și economice, care se intensifica. Și să nu le permitem să creeze reacții emoționale.

Cu cât reacțiile sunt mai intense, cu atât pierdem energie și devenim ineficienți.
Cu cât suntem mai centrați, mai adunați și NU reacționăm emoțional, putem să vedem situația CUM ESTE (nu cum ne povestim în mintea noastră că este) și putem să luăm decizii eficiente.
Suntem recunoscători pentru antrenamente. Ne ajută să ne împuternicim, să diminuăm importantă de sine (pe care unii o numesc și ”orgoliu”) și să economisim energie.
Ce minunat este să ai resurse de energie emoțională, în situații de nevoie. Și să nu fii tarat în manipulări mediatice sau sociale, ci să observi motivele ascunse în tot ce se întâmplă.
Antrenamentele sunt bune mereu.
Și această săptămâna ni le oferă din plin.
Să fiți bine cu toții
Vă iubesc!

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?

Comentarii