Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine „A trăi în corp fizic sau a trăi în minte?”, dualitatea din perspectiva dr. Sorina Soescu

ro

21 Apr, 2020 09:03 2183 Marime text

Despre nevoile corpului fizic în această perioadă prelungită de sedentarism, dar și despre frământări mentale ne vorbește dr. Sorina Soescu (Zyanna Orinda pe Facebook) în cea mai recentă postare.

 
„Aici este marea întrebare.
Când ai timp la dispoziție și vremea este bună, corpul fizic își dorește experiențe și senzații. Are nevoie să trăiască în lumea Naturii, în lumea plantelor, animalelor și a celorlalte entități vii.
 
Dacă este ținut prea mult în interioare, în poziții sedentare prelungite (că atunci când ne uităm la ecrane și telefoane) corpul fizic protestează.
Protestele sale sunt cu dureri, cu amorțeală și cu agitație interioară.
 
Corpul fizic adoră expunerea la soare (în ciuda părerii «autorităților» că soarele este dăunător). Așa poate sintetiza vitamina D și se poate apăra mai bine de bacterii și virusuri.
 
Corpul fizic adoră mișcarea, alergarea, jocul cu mingea, cățăratul în copaci, înotul, tumbele și tot ce presupune folosirea articulațiilor și mușchilor (în ciuda părerii bunicilor că toboganele sunt periculoase și din copaci poți cădea).
 
Corpul fizic adoră mângâierile, atingerile și îmbrățișările. Știe că are suficientă imunitate cât să se apere de bacteriile și virușii din jur. Corpul fizic este inteligent. Este creat de Divin și ȘTIE cât este de rezistent. Nu se teme de viruși, reali sau inventați de autorități, pentru a justifică diferite măsuri de control.
 
Corpul fizic se uită uneori nedumerit la mintea creatoare de povești, care îl forțează să treacă prin stări de tensiune interioară, agitație, neliniște și strângeri.
El știe ce îi face bine, ce îi face rău și comunică asta continuu.
 
Mintea nu îl ascultă. Sau se face că nu îl aude.
 
Oare de unde știm noi de povestea asta, cu două entități, una vorbește și cealaltă se face că nu aude?
Ah!
Este povestea comunicării între oameni.
 
Nicio noutate pe lumea asta.
 
Alegem să trăim în corpul fizic, să trăim alături de singurul nostru prieten real din această lume, sau să trăim în poveștile minții?
Interesantă dilema.
Să aveți zile liniștite de Paște,
Vă iubesc”.

Sursa foto: Facebook Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii