Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 8 decembrie 2023. O zi de început de week-end sau de final de săptămână de iarnă.

ro

08 Dec, 2023 14:41 748 Marime text


8 decembrie 2023
O zi de început de week-end sau de final de săptămână de iarnă.
Ce interesant cum se împletesc începuturile și finalurile, ducând la o curgere continuă a fluxului vieții, între două emoții contrarii: jeluirea după ce a fost și anticipația (celebrarea) a ceea ce urmează.
La un nivel emoțional, asta facem fiecare dintre noi, în fiecare zi: la începutul ei, când celebrăm o nouă șansă de viață și experiențe, și la final de zi, când jeluim multele experiențe pe care nu le-am putut avea, pentru că nu au avut loc pe agenda noastră.
Asta facem și la final de săptămână sau la final de an.
Oricare ar fi reperul convențional la care ne raportăm, îl asociem în mod inevitabil cu aceste trăiri emoționale.

Webinarul de ieri seară, despre Fazele lunii, a fost ultima întâlnire cu oamenii, de pe anul acesta. A adus multă informație și multe direcții, legate de următoarea perioadă de timp, în special de anul 2024. Dar a fost și o încheiere a programului de Webinarii și întâlniri, cum a fost până în acest moment (în structura în care am lucrat, personal).
A fost o încheiere, la un nivel, pentru că se pregătește un nou început.

Unul dintre proiectele de suflet care re-începe în 2024 este Școala Sănătate 5D.
https://www.sanatate5d.ro/
Voi relua acest proiect, adăugând întâlniri video în direct, pe Zoom, cu elevii Școlii și Membrii Sănătate 5D și intenționez să transform pas cu pas noul site (noua platformă) lansată cu puțin timp în urmă, într-un loc de întâlnire și educație. Intenția întregului program este de a oferi ancore și repere cât mai stabile (la nivel virtual) într-o realitate în schimbare și transformare continuă.
Pentru că am avut nevoie de timp să gândesc și regândesc modul de organizare și re-conectare cu cei interesați de educația ”pentru sănătate”, am mers la un pas foarte lent cu întregul proiect. Și intenționez să continui în acest mod.

Totul va fi lent, pentru că nu este nicio grabă și nicio urgență.
Informațiile sunt în mare cunoscute, doar modul în care se conectează și pot fi aplicate în practică este ceva mai modern. Sau mai atent cu detaliile procesului.
Am realizat că aplicarea practică a oricărei schimbări și intenționarea transformării este un proces lent, ca și creșterea naturală a ființelor umane.
Așa că mă înarmez cu răbdare și intenția de a organiza lucrurile puțin diferit, în anul care vine.
O să mai discutăm despre acest proiect în zilele care urmează, dar puteți să intrați pe platformă și să parcurgeți informațiile disponibile acolo.
https://www.sanatate5d.ro/

Ma bucur să vă anunț că sunt disponibile cărți și materiale, pentru oricine dorește să pună ”mintea” la treabă, în zilele mai libere de sărbători. Atât Manualul Școlii cât și cartea de început, Sănătate 5D, sunt disponibile atât în variantă e-book (carte electronică) pe www.centrulnatura.ro, cât și în variantă tipărită și revizuită, https://shop.aska.ro/categorie.../carti/dr-sorina-soescu/

Mă bucur să vă prezint și cartea ”Pur și simplu vindecare” în variantă revizuită și tipărită în condiții grafice excelente și la un preț promoțional de Sărbători: https://shop.aska.ro/produs/pur-si-simplu-vindecare/

Cei de la tipografia Aska au lucrat tot anul la o platformă de magazin virtual, care va fi încărcată, treptat (în ceea ce mă privește), cu toate variantele tipărite ale cărților e-book scrise de mine. Prin multe am retrecut, le-am revizuit și adăugit, pe altele (De la celulă la univers) le-am rescris aproape complet. Este multă muncă și multă dedicație, dar și multă pasiune în tot ce lucrez alături de colaboratorii mei.
Sunt în lucru cu alte cărți și materiale noi.
Creativitatea se manifestă continuu, când simte că are loc și i se permite exprimarea.

Vorbeam la Webinarul de ieri de faptul că unii pacienți mă întreabă: ce se întâmplă după ce termini detoxifierea și te vindeci, nu mai ai probleme fizice și te echilibrezi emoțional?
Răspunsul pe care l-am descoperit în viața mea este că devii extrem de creativ, ți-e mult mai ușor să-ți definești activitățile și ocupațiile care îți fac plăcere și-ți aduc bucurie, și te ocupi de ele exact ca un copil – cu dăruire totală, fără să-ți pese de rezultat – doar bucurându-te de acțiune. Acesta este ”cadoul” vindecării și motivul pentru ca procesul merită făcut până la capăt.

Finalurile sunt urmate mereu de noi începuturi.
Fiecare zi este un ciclul de începuturi și finaluri, și vă doresc să observați asta în tot ceea ce faceți astăzi. Încetiniți un pic ritmul interior (respirați mai profund) și observați cum faceți trecerile (între ”terminat ceva” și ”început altceva”). Astăzi este o zi despre ”treceri” și observare. Să avem cu toții o zi de iarnă cât mai echilibrată,
Cu iubire,


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii