Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine. 365 zile de Sărbătoare în 2022. Ziua 9 – 9.01.2022. ​Astăzi sărbătoresc controlul

ro

09 Jan, 2022 15:06 1281 Marime text






Există cuvinte în limbă de care ne agățăm în diferite sensuri.



Așa este termenul ”control”.



Uneori, îl percepem ca având un sens pozitiv: este nevoie să ne controlăm impulsurile (pentru a ne fi bine și a trăi în social), să ne controlăm comportamentul, limbajul și mai ales, deciziile zilnice ale vieții. Fără auto-control, intrăm în vârtejuri de haos, în care pierdem energie, resurse și ne putem pierde pe noi-înșine.



Alteori, controlul este văzut în sens negativ.

Controlul exagerat din partea autorităților, controlul altcuiva asupra vieților noastre, controlul strict al tuturor aspectelor legate de programul zilnic (la serviciu sau acasă) seamănă mult cu limitare și prizonierat. Cel puțin așa spun adolescenții, în momentele lor de revoltă. Dar și noi adulții, când ne trezim în astfel de situații.


Ce este cu acest control?


Un termen ca oricare altul. Ce definește o energie, ca oricare alta.


Toți oamenii isteți și prezenți care citesc postările mele știu că viața este formată din conglomerate de energie, cărora noi le dăm denumiri, le descriem caracteristici și le găsim folosințe sau reacționăm la ele.


Energia este baza vieții pe pământ.


Controlul nu este altceva decât o formă de energie.


Efectele sale depind de intensitatea, durata și direcția sa de folosire/aplicare.


Ca orice energie (precum fenomenele naturale vânt, apă, foc) și controlul are părțile sale de extreme și zona sa de mijloc și echilibru.


Tendința naturală a oricărei energii este spre balansare și echilibru.


Astăzi sărbătorim controlul, ca energie impersonală ce se manifestă în viețile noastre în fiecare moment. Ne armonizăm cu această energie, o folosim pentru efectele sale benefice, întocmai precum folosim puterea vântului să navigăm pe o barcă cu pânze, sau puterea soarelui pentru a ne încălzi casele.


De sărbătoarea controlului aplicăm vibrația energiei sale în domeniul fizic: controlăm ceea ce introducem în corp (haideți să facem o zi cu alimentație cât mai ușoară, naturală și binefăcătoare pentru corp), controlăm mișcarea fizică (adăugând astăzi exerciții tonifiante pentru corp), controlăm vorbele și nu permitem frustrărilor noastre să se împrăștie în lume (mai ales către cei dragi), controlăm gândurile și nu permitem veștilor negative să ne modifice starea de bine.



Cum se primește o veste negativă cu control? Cu cea mai simplă și naturală replică pe care am învățat-o de la Christos: ”Facă-se Voia Ta, Doamne!”. Nu putem să ne controlăm destinul sau soarta rezervată de viață. În schimb, putem să ne controlăm reacțiile.



Dacă ne agităm, intrăm în panică, ne înfuriem sau devenim depresivi și melancolici, nu facem decât pierdem energie și nu vedem soluțiile posibile (dacă ele există).
Când lumea cade în jurul nostru, dacă rămânem calmi și ne păstrăm controlul, putem să vedem soluții și variante de rezolvare, până în ultima secundă.



Așa că merită să îi oferim energiei controlului o sărbătoare. Pentru că așa, îi arătăm cât este de important pentru noi, cât de util ne este, când îl folosim în propriul beneficiu și cât de mult prețuim tot ceea ce structurează umanitatea noastră.


Astăzi sărbătorim controlul și ne bucurăm de o altă zi frumoasă pe Pământ.


Să ne fie bine, tuturor,


Cu iubire


Sursă foto- text: Facebook.com/ Zyanna Orinda 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii