Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 30 august 2023. Înainte de luna plină în Pești, cu soarele în Fecioara

ro

30 Aug, 2023 08:50 881 Marime text

 Înainte de luna plină în Pești, cu soarele în Fecioara.
Axa Pești – Fecioară este în astrologie o zonă de mare transformare interioară.
Intuiția, senzațiile, simțirile se cuplează cu logica, rațiunea, abilitatea de structurare.
 
În aceste zile, se maximizează capacitatea de a colecta și folosi semințe creative noi, pentru proiecte și direcții de evoluție.
Una dintre direcțiile ce mi se par eficiente și utile pentru fiecare dintre noi, dincolo de poveștile sociale și relaționale, este grija față de corpul fizic, în special eforturile de încetinire a procesului de îmbătrânire.
Despre ”cum să nu ruginim” la nivel corporal și cum să ne pregătim pentru toamnă (anotimpul calendaristic, dar și toamna vieții) vă invit să discutăm, să dialogăm și să împărtășim într-un webinar venit din prea plinul experienței personale.
Pentru că am intrat în toamna vieții și este un anotimp în care nu se călătorește cu ușurință, mi-am propus să fac fiecare pas conștient, prezent, să testez și experimentez, să împărtășesc și să descoper, alături de oameni, soluții practice și utile.
Corpul ”ruginește” dacă nu-l folosesc eficient.
 
Intenționez să discut în Webinar despre câteva direcții esențiale de menținere a energiei tinerești în corpul fizic: somnul, respirația, mișcarea fizică, postirea.
Plus alte informații, conectate cu studii științifice și rezultate din experiența practică.
Pentru astăzi, vă propun un fragment din cartea lui Greg Bradden ”Pășind între lumi, știința compasiunii”, care ne-a însoțit în toată provocatoarea lună august.
Mai avem încă o zi și ne încheiem drumul alături de ea.
 
”Care este exact ultimul lucru pe care îl faceți seara înainte de a vă lăsa cuprinși de somn, după ce ați stins luminile, ați aranjat așternuturile și ați găsit cea mai bună poziție în care să vă așezați corpul, pentru a vă odihni timp de câteva ore?
 
Este foarte posibil ca, în fiecare zi, ultima voastră acțiune să implice cel puțin o respirație completă, adâncă.
Pe baza unui cod din interior, acea respirație reprezintă un semnal pentru corpul vostru, care vă permite să alunecați într-o stare modificată de conștiință, pe care o numim ”somn”.
 
Vă propun să faceți același lucru acum, dar fără să adormiți.
Ținând ochii larg deschiși, vă voi cere să modificați conștiința corpului printr-o respirație.
O singură respirație profundă.”
Acesta este exercițiul zilei, de câte ori vă treziți în situații în care mintea intră în frică, frustrare, furie sau tristețe.
O respirație profundă. Un inspir intens și un expir foarte adânc.
 
Venim pe lume cu un inspir foarte profund. Inspirul înseamnă trezire, viață. Cu cât este mai intens, mai profund, cu atât inima bate mai repede și ne trezim.
Plecăm de pe lume cu un expir, la fel de prelung și profund. Cu cât mai profund, cu atât mai multă liniște și tăcere, într-un corp zbuciumat.
Alegeți ce nevoie aveți, în fiecare moment.
 
Respirația este o cheie atât de importantă, încât antrenamentul și conștientizarea forței respirației de a ne modifica starea emoțională sunt extrem de utile pentru fiecare dintre noi.
 
Și doar fiecare, separat, singur, ne putem antrena respirația. NU este un efort colectiv. Ci este o muncă individuală. A fiecăruia dintre noi.
Să avem o zi cât mai adunată, echilibrată, centrată și conștientă.
 
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii