Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 28.02.2023. Terminăm astăzi a doua lună a anului. Un rezumat pentru noi toți, la final de februarie

ro

28 Feb, 2023 11:03 876 Marime text

28.02.2023
Bine v-am regăsit la Proiectul anului 2023, Cărți de suflet
Terminăm astăzi a doua lună a anului. Timpul își scurge firele de nisip, unele după altele.

Un rezumat pentru noi toți, la final de februarie:

James Clear – Atomic habits, Schimbări mici, rezultate remarcabile
Pagina 219 – Concluzii
Secretul unor rezultate durabile

”O minusculă schimbare ne-ar putea transforma viața? Vei răspunde, probabil, că nu. Dar dacă mai faci una? Și încă una? La un moment dat va trebuie să recunoști că viața ta a fost transformată de o mică schimbare.

Sfântul Graal al schimbării obiceiurilor nu este un singur progres de 1%, ci mii de astfel de progrese. O mulțime de mici obiceiuri adunate, unități fundamentale care formează un sistem de ansamblu.

La început, micile progrese pot părea inutile, pentru că trec neobservate în comparație cu greutatea sistemului. Așa cum o monedă nu te face bogat, nici micile schimbări pozitie – să meditezi timp de un minut sau să citești o pagină pe zi – nu vor produce o diferență vizibilă.

Treptat, însă, pe măsură ce adaugi mici schimbări una peste alta, în balanța vieții se va observa diferența. Fiecare progres este ca un fir de nisip adăugat pe talerul pozitiv al balanței, acumulându-se unul câte unul, în avantajul tău. În cele din urmă, dacă ești consecvent, vei atinge un punct de cotitură. Dintr-odată ți se va părea mai ușor să-ți menții obiceiurile pozitive. Greutatea sistemului lucrează de-acum în favoarea, nu împotriva ta.
.....Succesul nu este un obiectiv propriu-zis, nici o linie de sosire. Este un sistem de perfecționare, un proces continuu de șlefuire.....

Secretul obținerii unor rezultate durabile este să te perfecționezi continu. E uimitor câte poți construi dacă nu renunți. Este uimitor unde poate ajunge compania ta, dacă lucrezi susținut. Vei obține o musculatură remarcabilă, dacă nu întrerupi antrenamentele. Vei acumula cunoștințe remarcabile, dacă nu abandonezi studiul. Vei acumula o avere remarcabilă, dacă economisești mereu. Vei câștiga prietenii solide, dacă ești mereu atent cu cei din jur. Efectul micilor obiceiuri nu se adună, ci se multiplică.

Aceasta este puterea obiceiurilor atomice. Mici schimbări, rezultate remarcabile.”

Paul Avram Tukaram – Detox sufletesc
Pagina 305 – Dincolo de detox
”Dacă ar fi să sintetizez tot ce am scris la un singur cuvânt, acesta ar fi: acceptare.

Acceptarea totală, fără discriminare, fără judecată și interpretare a tot ceea ce este atât în interior, cât și în exterior. Dacă în acest moment, în această clipă, ai accepta ceea ce este exact așa cum este, nu ai mai avea nevoie de nicio tehnică, de nicio metodă, de nicio îndrumare. Pur și simplu, toate grijile, preocupările și tensiunile s-ar evapora acum și ai ști ce ai de făcut cu tine și cu viața ta.

Din păcate, pentru că am fost învățați să trăim în minte și să ne identificăm cu ea, acceptarea este foarte dificilă. Un eveniment atât de simplu a devenit imposibil.

Astăzi, atunci când unei minți încărcate cu știință îi spui ”acceptă”, imediat vor urma întrebările ”de ce?” și ”cum?”. Chiar și dacă spune că acceptă, nu este acceptare deplină, ci motivată de calcul, de așteptări sau neputință. Fie acceptă pentru că nu se mai poate face nimic și trebuie să se conformeze, fie pentru că se așteaptă să obțină ceva pe termen lung.

Dacă nu poți accepta inocent, fără așteptări sau luptă, este pentru că știi prea multe și, în consecință, este necesară întâi dezvățarea. Atunci când dai deoparte toate ideile despre lume și despre tine, vei constata că acceptarea este naturală. Atunci când știi că nu știi nimic, nu mai ai așteptări, iar când nu mai ai așteptări, acceptarea se întâmplă de la sine.

Așadar, această sumă de cuvinte are un singur scop: acela de a te ajuta să o descoperi și să o lași să își facă loc în viața de zi cu zi. Cu cât va fi mai prezentă, cu atât vei fi mai liniștit.”

La final de lună februarie 2023, după primele două luni ale anului și câteva cărți studiate împreună, ne-am acordat și conectat cu posibilitățile umane: puterea pașilor mici și perseverenți și forța acceptării a ceea ce este. Dacă încetăm să mai opunem rezistență mentală la realitatea vieții și ne acordăm la ea prin micile obiceiuri pozitive, putem să ne transformăm în interior, pentru a permite și restului vieții din exterior să arate diferit.
Mă bucur că am parcurs împreună cărți utile și practice.

Să avem o zi cât mai liniștită și armonioasă astăzi

Și să ne revedem cu bine în luna martie, cu o nouă variantă de Joc

Cu iubire, tuturor



Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii