Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 20.03.2023. Matematica lunii martie. Echinocțiu fericit și cu bucurie!

ro

20 Mar, 2023 10:21 1153 Marime text


Astăzi, 20 martie 2023, la ora 23.24 are loc Echinocțiul de primăvară, acel moment astral în care ziua este egală cu noapte. Din acel moment înainte, ziua va începe să crească, lumina se intensifică și crește, pentru următoarele 6 luni (un val de creștere de 3 luni până la Solstițiul de vară, la 21 iunie și un val de scădere până la Echinocțiul de toamnă, la 23 septembrie, când ne reîntoarcem în egalitate, ca astăzi).

Urmează 6 luni de căldură, lumină, soare, de claritate și posibilitate de a vedea lucrurile așa cum sunt și a acționa în baza acestei înțelegeri.
20 (două zeci) este un număr compus ce se poate descompune în 2+0, adică este vibrația lui 2 (relație, dinamism, dualitate, polaritate) temperată de prezența lui 0 (nimicul și totalitatea în același timp).

20 înseamnă maturizarea unei relații, dispariția colțurilor și extremelor, contopirea părților sale într-o unitate funcțională, în care cele două părți se susțin și potențează reciproc.

În noi înșine, această vibrația a lui 20 se va simți astăzi între partea noastră biologică (corpul animalic, instinctele, senzațiile, reacțiile automate) și partea noastră energetic-mentală (gândurile, comenzile, convingerile și mai ales, viziunile asupra lumii).
Dacă simțiți în interior neliniște, agitație, nemulțumire, iritare, tristețe sau orice altă trăire pe care puneți o etichetă cu conotații negative, stați cu această stare în acest moment, în care citiți cuvintele postării. Și uitați-vă în jurul vostru. ACUM, aici, în timp ce citiți, este ceva ce vă amenință, ce vă irită, ce vă întristează sau vă afectează?

Respirați adânc și uitați-vă în jur.
Cum este momentul prezent?
Acum, aici?
Dacă totul este în regulă, permiteți-vă ca acest moment prezent să fie cu PACE și LINIȘTE între cele două părți ale structurii voastre umane: corpul și energia.

Este bine, este liniște, este echilibru – azi, de Echinocțiu, aici și acum, în această zi în care dualitatea și-a găsit stabilitatea.
20 este numărul care vă aduce în prezent, vă invită să lăsați trecutul acolo unde este, păstrând doar lecțiile sale (nu și limitările sale) și să nu urmăriți viitorul precum un măgăruș morcovul. Să nu uitați că umblăm cu toții prin parcele de morcovi. La fiecare pas pe care îl facem, sunt morcovi în jurul nostru. Nu este nevoie să alergăm după morcovul agățat de băț pe care îl flutură mintea noastră, agățată de iluzii și povești magice.

Numărul 20 simbolizează echilibrul perfect și armonia din interiorul nostru, care se poate extinde în jurul nostru și să cuprindă întregul nostru Univers personal: relații, obiecte, profesie, economie, structuri.
Numărul 20 este și un semn de pace și liniște.

Astăzi întreaga energie a Naturii este LINIȘTITĂ.

Dacă aveți puțin timp să vă opriți din goana zilnică și să stați cu Natura, vă puteți conecta singuri la această frecvență de vibrație.
Șirul lui Fibonacci, secvența de numere care descrie o progresie armonică pe baza căreia se construiește orice pe pământ include magia lui 20.
1, 2, 3, 5, 8, 13, 21.... fiecare cifră se obține făcând suma cifrelor anterioare.
Dacă adunăm 2+5+13 = 20

Șirul lui Fibonacci include armonia, perfecțiunea și perseverența evolutivă a Naturii
Icosaedrul este un corp geometric cu 20 de fețe, fiecare fiind un triunghi echilateral.
2 – 3 – 20

Astăzi suntem în 20.03.2023
Vedeți 2, 3, 20 și 23 apărând iar și iar?
Numărul 20 este considerat în numerologie ca fiind simbol al progresului și noilor începuturi. Astăzi, odată cu Echinocțiul, începe oficial primăvară astronomică.
Pentru unii oameni, începe călătoria lor pe pământ. La mulți ani copiilor născuți de Echinocțiu, ei sunt vestitorii schimbărilor benefice ce apar atât în viețile părinților, cât și aici pe Pământ. Toți cei care se nasc în momentele astrologice intense au destine tip catalizatori: prezența lor mișcă energiile. Nimic nu poate stagna, nimic nu poate rămâne învechit.

Numărul 20 mai înseamnă că în această zi, de echilibrare, este util să procedezi ca Natura, să-ți acorzi timp pentru tine, pentru relaxare, regenerare, reîntinerire, petrecere a timpului în propria ta companie. Poți petrece acest timp în aer liber, în Natură, într-un spa, în meditație sau la tine acasă, cu o cană de ceai și o carte bună.

Știind că 2 și 3 sunt componentele lui 5, care înseamnă transformare și metamorfoză, iar 20 înseamnă relaxare și liniște, înainte de o schimbare importantă, avem deja cheia pentru folosirea energiei zilei de astăzi.
Să petrecem cât de puțin timp avem la dispoziție pentru noi înșine, doar stând cu corpul, observându-i senzațiile și starea, fiind atenți la mintea care ne copleșește cu fluxul continuu de gânduri (și lăsându-le să treacă, fără să ne agățăm de ele, cum facem de obicei) și să permitem să fim ghidați către o nouă viziune pentru următoarele trei luni ale anotimpului primăvara.

Copacii sunt înfloriți, magnoliile ne desfată cu florile lor suave, corcodușii arată ca niște mirese jucăușe iar zambilele, narcisele și lalelele au colorat grădinile și piețele.

A venit primăvară.

Echinocțiu cu bucurie pentru voi toți,

Cu iubire,


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii