Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 16 iunie 2023. Suntem în continuare în energii turbionare, interioare, exterioare

ro

16 Jun, 2023 14:17 1001 Marime text
 
Le putem simți sau nu, dar vibrația feminină a lunii iunie este intensificată la maxim.
Îngrijorări, nostalgie, așteptări neîmplinite și jeluiri continue, atașamente și agățări de oameni, de lucruri, de situații, de rezultate (”dacă nu iau examenul, sunt terminată”).
 
Pentru femei este deosebit de provocator.
 
Bărbații nu resimt atât de tare energia perioadei, în schimb, sunt tulburați de reacțiile femeilor din jurul lor – pentru că majoritatea sunt oarecum ieșite din granițele firești ale ”normalului” (fiecare, pe direcția ei).
 
Astăzi, continuăm cu un citat foarte profund și atingător de suflete din cartea Oanei Silvia Filip – La Que Sabe (Cea care știe să fie femeie)
Se pare că descrie întocmai perioada aceasta, făcându-ne să analizăm mai profund ceea ce este:
 
”Rușinea
 
Pentru că nu ne prețuim și ne considerăm nedemne de una și de alta în adâncul nostru, ne este rușine cu noi însene. Acel ”mai mult / mai bine” care ne fugărește toată viața ne face să spunem mereu că nu suntem suficiente, nu suntem perfecte. Ego-ului nostru îi este rușine cu propria lui creație, cu noi, adică. Pe cine s-ar putea răzbuna cel mai ușor, dacă nu pe noi?
”Nu meriți!” îl vei auzi șoptindu-ți adesea.
Rușinea apare întotdeauna în urma comparațiilor. Standardele noastre sunt de ce le mai multe ori de neatins pentru că urmăresc o perfecțiune imaginară.
....
Ne purtăm uneori rușinea de parcă lumea ar putea să ne vadă toate defectele și rănile. Cu toții, bărbați și femei, avem răni sau cicatrici, toți am trădat, am ucis, am vândut, am distrus cândva. Asta face parte din regula jocului. După cum spuneam, paleta emoțiilor este uriașă – între a iubi și a urî există o infinitate de stări emoționale – și ca să le înțelegem trebuie să le trăim și pe cele cu plus, și pe cele cu minus. Niciunul dintre noi nu este mai breaz, căci toți suntem răniți și am rănit.
 
În același timp, tocmai acele răni generate de propria experiență, mai mult sau mai puțin vindecate, sunt măreția noastră. Putem să ne asemănăm cu un minunat vas care, de-a lungul vremurilor, s-a ciobit. Bucățile sparte, rezultate ale experiențelor dureroase prin care am trecut, ne fac să fim imperfecte.
 
Ne uităm la noi și ne vedem sparte în mii de bucăți iar ceea ce a rămas și-a pierdut frumusețea și măreția.
Prima reacție, atunci când ne uităm la noi însene cu adevărat, este cea de rușine.
Ne este rușine că am ajuns așa și ne este și mai rușine că am permis să ni se întâmple acest lucru.
Totul pare pierdut și imposibil de reparat.
 
Totuși, nimic nu este definitiv pierdut pe lumea asta. Exact ca în arta japoneză Kintsugi, suntem chemate a deveni meșterul care lipește bucățile sparte cu fir de aur pentru a recrea întregul. Iar dacă avem grijă, răbdare și înțelepciune, putem să ne transformăm într-un nou vas, la fel sau chiar mai frumos decât cel inițial.
 
La Que Sabe îți este Maestru, îți aduci aminte?
 
Prin lecțiile sale, Ea îți va îndruma pașii spre a găsi bucățile sparte, a le curăța, prelucra și pregăti pentru a fi din nou integrate într-un tot.
Atunci când sunt pregătite, le vei lipi cu firul de aur tors de mâinile sufletului tău de femeie.
Acest fir de aur, expresie a iubirii necondiționate de sine și de viață, readuce strălucirea și perfecțiunea.
Și vei vedea că locul rușinii va fi luat de un profund respect și o stimă de sine.
Atunci te vei onora pe tine, pentru că vei ști să apreciezi la justa valoare efortul depus.
 
Atunci vei ști că autenticitatea ta s-a construit pas cu pas și nimic din tot ce ai experimentat nu a fost în zadar.
 
Fibrele de aur care te străbat sunt dovada vie a înțelepciunii pe care ai dobândit-o între timp și, în același timp, a unicității tale.”
Să ne contemplăm firele de aur cu care lipim cioburile noastre interioare, în lucrul zilnic de a ne regăsi frumoase, mândre și autentice. Suntem cine suntem, femei căutătoare și exploratoare, rezistente și mai ales iubitoare.
 
Să avem o zi de onorare a femininului, cu toate componentele sale
 
Cu iubire, tuturor



Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii