Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:13 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine 15 septembrie 2021. Școala

ro

15 Sep, 2021 15:05 770 Marime text
  • Fericirea vine din rezolvarea problemelor.
  • Din alegerea problemelor potrivite pe care să le rezolvăm.
  • Dacă nu le alegem noi, ne vor alege ele (oricum) pe noi.
Data ”oficiala” a începerii școlii pentru generația din care fac parte.

Mi-a plăcut să merg la „școală”. De fapt, mi-a plăcut să învăț.

Întotdeauna am așteptat cu nerăbdare întâlnirea cu colegii, cu profesorii, aventurile și noutățile fiecărei zile de școală.

Sunt o nostalgică, dar este prerogativul meu de persoană cu ceva experiență de viață.

Am citit de curând într-o carte pe care o să vi-o prezint în viitor că fericirea NU constă în absența problemelor sau negarea lor. Fericirea constă în REZOLVAREA problemelor.

Problemele sunt o parte intrinsecă și naturală a vieții. Nu există viață a unei viețuitoare pe acest tărâm numit Pământ lipsită de probleme. Diferența între cele care au succes și o viață mai lungă, și celelalte care nu reușesc să-și găsească locul este modul în care rezolvă problemele cu care se confruntă și mai ales, TIPUL de probleme pe care îl aleg.

Pentru că realmente, stă în puterea noastră să ne alegem problemele.

Asta am învățat la școală. Să aleg să rezolv, de câte ori este posibil, problemele care îmi plac, sunt interesante sau utile.

A fost cea mai importantă învățătură cu care am rămas.

De exemplu, doamnele care au ales să participe la programul Vitality Pilates ”Întărire imunitară și activarea întineririi”

https://vitalitystudio.ro/imunitate-intinerire-cu-dr-soescu/

și-au creat o nouă problemă: nevoia de a găsi săptămânal 2-3 ore pentru a participa direct la program și 5-10 minute zilnic, pentru a continua lucrul la provocările primite.

Doar că ele și-au ales această problemă, și prin rezolvarea ei creativă, se simt în interior încrezătoare, dinamice, vitale - adică se simt fericite.
Zilnic ne confruntăm cu zeci și sute de probleme: de la ce mâncare cumpăr și fac pentru familia mea, ce haine și pantofi cumpăr, cum îmi aloc bugetul să-mi ajungă pentru toate și până la cum repar relații dificile cu părinții sau partenerii și ce fac cu simptomele dureroase din propriul corp?

Nefericirea nu constă în prezența acestor probleme.

Dacă nu ar fi deloc, viața realmente ar fi goală și plictisitoare.

Chiar și cei care aleg să rămână singuri, fără familie sau fără prieteni, tot au probleme. Se confruntă cu propriile gânduri și emoții, și credeți-mă, nu este o confruntare ușoară. Mii de asceți și pustnici au descris confruntarea cu Sine drept ”lupta cu demonii”. Poate de aceea ne este mai ușor să relaționăm cu oamenii, să căutăm alte probleme în afara noastră, pentru a le rezolva ceva mai rapid și a ne demonstra (și antrena) abilitatea de rezolvitor.

Când studiam matematica în școală și liceu, exista o revistă reputată numită ” a rezolvitorilor de probleme”.

Era o mare onoare și un privilegiu să fii publicat acolo. Însemna că ai găsit o soluție originală la probleme de matematică ce-i făceau pe toți să se scarpine în cap.

Acea revistă îmi vine frecvent în minte în zilele de cabinet, în timpul consultațiilor, întrucât aici mă confrunt continuu cu „rezolvarea de probleme”. Și când observ că am găsit o soluție potrivită, că cineva se simte mai bine după interacțiunea noastră, starea interioară este bună. Dacă vreți să o numesc fericire, atunci o pot numi așa. Dar fiecare dintre voi aveți cu siguranță experiența stării resimțite atunci când datorită prezenței, sfaturilor sau cuvintelor voastre, se rezolvă ceva care împovăra o altă ființă umană. V-ați simțit bine? V-ați simțit fericiți?

Fericirea vine din rezolvarea problemelor.

Din alegerea problemelor potrivite pe care să le rezolvăm. Dacă nu le alegem noi, ne vor alege ele (oricum) pe noi.

Așa încât, haideți să ne selectăm energia focalizarii, astăzi, în prima zi ”oficială” de începe a școlii (pe stilul vechi - este minunat să poti serba ceva de două ori - de ce nu? o fac și alte instituții mai reputate).

Dacă doriți să vă ”creați probleme” cu un program provocator, nu este prea târziu să vă alăturați grupului de doamne ce au început să lucreze în proiectul de 6 săptămâni de ”Întărire imunitară și activarea întineririi”.

https://vitalitystudio.ro/imunitate-intinerire-cu-dr-soescu/

Am încă puțină febră musculară de la exercițiile de ieri, dar m-am trezit tonică și cu stare de bine, după relaxarea de la final.
Toate întâlnirile noastre sunt înregistrare, nu pierdeți nimic dacă nu puteți participa la vreuna dintre întâlniri - recuperați ulterior. Și mergem împreună înainte.

La final, avem o surpriză pentru toți cei care participă.

Vă doresc tuturor o săptămână echilibrată și luminoasă, cu toate problemele ce apar, rezolvate eficient și în timp util.

Să ne fie bine tuturor

Cu iubire

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda

www.centrulnatura.ro

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii