Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 14 august 2023. Zi de vară cu vânt, caniculă, uscăciune și radiații, lună în scădere și curând, lună nouă în Leu

ro

14 Aug, 2023 08:40 808 Marime text

Zi de vară cu vânt, caniculă, uscăciune și radiații, lună în scădere și curând, lună nouă în Leu.
Avem de toate.
 
Gregg Bradden, în cartea sa ”Pășind între lumi, știința compasiunii” spune la pagina 154:
 
”Sunt persoane care supraviețuiesc unor situații despre care se credea odată că reprezintă condiții ce pun în pericol viața – și aceasta fără medicamente, fără intervenții chirurgicale, fără a se ajuta de aparate sau de diverse dispozitive. Fără îndoială, medicamentele, aparatele, intervențiile chirurgicale și dispozitivele au un rol în vindecarea noastră, întrucât ele reprezintă exemple pentru faptul că noi ne amintim de noi înșine ”acolo, în exterior” și că găsim remedii pentru noi – tot ”acolo, în exterior”.
 
Cu siguranță, ele reprezintă o cale validă, de mare forță.
 
Dar aceste persoane au ales, totuși, o altă cale – a doua cale – care le permite o trecere ușoară de la pericolul de a-și pierde viața, la afirmarea vieții.
”Tehnologia” pentru această cale își are originea în interiorul nostru.
 
Atunci când sunt întrebați cum fac ceea ce au făcut, ei răspund, pur și simplu, că au o percepție diferită în legătură cu ei înșiși, că au o credință diferită și că trăiesc această credință. Poate că aceste persoane sunt tocmai acele punți vii care ne reamintesc posibilitățile pe care le avem. Poate că viețile lor sunt niște indicatori ce pun în evidență potențialul de care dispunem.
....
Cineva trebuie să fie primul care să trăiască un nou adevăr. Cineva trebuie să aibă înțelepciunea de a recunoaște acea posibilitate, curajul de a deveni acea posibilitate și forța de a o trăi, ca realitate. Acea realitate trebuie să fie trăită în mijlocul nostru, într-o lume care poate că nu întotdeauna suportă acel adevăr.
Acel ”cineva” devine o punte vie. El ”ancorează” în rețelele noastre posibilitatea unei mai mari expansiuni a vieții și astfel această posibilitate devine disponibilă pentru următoarea persoană care manifestă o dorință similară de a se ridica deasupra condițiilor nivelului pe care i l-a oferit viața – apoi pentru următoarea și următoarea – și așa mai departe.
........
Vă pot spune, cu toate sinceritatea, că printre ”noi”, în orașele și familiile noastre – poate și în corpul vostru – se naște o nouă specie de ființe umane! Această nouă specie demonstrează, în sine, potențialul care există în fiecare persoană ce trăiește împreună cu noi, în această lume.”
 
Să începem săptămâna aceasta din mijlocul lui august cu această idee a lui Gregg Bradden – când percepem lucrurile diferit, le trăim diferit.
 
Dacă vedem ”antrenament” în loc de suferință, provocări și soartă nefavorabilă, ne raportăm complet diferit la ceea ce este în viața noastră în acel moment.
 
Dacă ne focalizăm pe ”antrenarea” abilităților interioare, indiferent de situația în care ne aflăm, putem depăși duritatea și dificultățile aparente în care ne aflăm.
Orice trăim poate fi perceput în minim două feluri: prin ochii dualității (bine/rău) sau prin ochii Unității (are un sens, urmează să mă antrenez într-o anumită direcție).
În prezent, personal, antrenez atenția pe mine, atunci când sunt cu alții, pierdută în conversație sau interacțiune. Sunt și cu ceilalți, dar sunt și cu corpul meu – îi observ senzațiile, tensiunea din spate, picioare, mușchi, mă evaluez și iau decizii funcție de propria mea stare de confort / disconfort.
 
Îmi iese? Uneori da, alteori nu.
 
Important este că o fac în fiecare zi. Îmi amintesc de mine iar și iar, atunci când tot ce mi se întâmplă m-ar face să mă ”pierd” pe mine și să uit de corpul meu.
Vorbim de centrarea pe noi înșine și antrenamentul propriilor puteri în Webinarul de pe 16 august, https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-caldura-mare.../
Vă aștept la Webinar, să ne amintim în mijlocul verii și nebuniei estivale, de modul în care putem face față la orice fel de provocări, atunci când ne uităm în direcția potrivită și utilă pentru noi înșine: în interior.
 
Să avem o săptămână cu luna nouă în mijloc cât mai utilă și didactică pentru noi toți,
 
Cu iubire, tuturor



Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii