Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 13 decembrie 2023. Astăzi este despre ”locul meu” și Mercur retrograd

ro

13 Dec, 2023 14:03 803 Marime text

Astăzi este despre ”locul meu” și Mercur retrograd.

Am avut ocazia să asist la o mică dramă, pe care abia ieri seară am înțeles-o. Stau în casă cu două pisicuțe (fetiță și băiat), care se împacă bine între ele, pentru că fiecare are locul ei, caserola ei cu mâncare, coșulețul personal de odihnă.
S-a decis să fie spălat unul dintre coșulețe (pentru că arăta ponosit și necesita igienizare). Existau multe alte alternative (câteva alte coșulețe), așa că toată lumea s-a așteptat ca igienizarea să decurgă fără probleme.

De ieri am constat că fetița nu mai mănâncă bine, este mai iritabilă, îl mârâie pe băiat și nu mai vine la mângâiat ca altă dată.
Am constatat ieri seara că husa de coșuleț nu a fost spălată, că exista doar un singur coșuleț disponibil, pe care îl ocupa continuu băiatul (fetița rămânând pe dinafară).

Pierderea ”locului” este la fel de dramatică la pisici, cum este și la oameni.
Când cineva îți ocupă ”locul tău”, pe care l-ai folosit / ocupat o perioadă, reacționezi de cele mai multe ori precum pisicuța: furie, iritare, nemulțumire, reacții vocale.

Nimeni nu are un loc fix pe lumea asta, aflată mereu în schimbare. Suntem doar musafiri trecători, care folosim ce ne este pus la dispoziție și suntem prinși într-o competiție pentru resurse și locuri. Cu toate astea, ne ”amăgim” că multe sunt ”ale mele”.
Indiferent cât suntem de atenți sau vigilenți, câteodată altcineva ne ocupă ”locul” pe care îl considerăm ”al meu”.

Astăzi vă invit să observăm cum reacționăm (fizic, organic, în corp), când cineva se așază pe ”scaunul meu”, folosește ”cana mea”, se îmbracă cu ”hainele mele”, îmi atinge ”mașina mea” (sau parchează pe ”locul meu”, cel plătit), critică ”corpul meu” sau pune mâna pe ”soțul sau soția mea”, îmi atrage și folosește ”copilul meu”, vorbește nerespectuos de ”țara mea”, religia mea etc etc.

Astăzi se vor vedea bine toate atașamentele, agățările, posesivitatea și pretențiile de ”al meu” pe care le facem în Jocul social (conform regulilor sociale consensual acceptate).

Planeta Mercur intră în tranzit retrograd începând de astăzi. Comunicările de toate felurile vor fi toate îngreunate. Cu această ocazie, vom descoperi condiționarea mentală ”al meu”, etichetă extrem de puternică și producătoare de inevitabile conflicte inter-umane.

Moartea este marele egalizator. Când plecăm, ce luăm cu noi din tot ”al meu-ul” acumulat pe Pământ?
Jocul Divin pe pământ este că putem să folosim tot ce reușim să obținem aici, dar cu detașare, pentru că nimic, nu este, în mod real ”al meu”.

Mercur retrograd, mesagerul Finalului către care ne îndreptăm cu toții, ne oferă următoarele trei săptămâni lecții de creștere și împuternicire.
Putem oare să le primim?

O zi minunată de energie puternică, pentru noi toți,

Cu iubire,



Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii