Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 10 aprilie 2023. Începe o nouă săptămână de primăvară

ro

10 Apr, 2023 10:19 1140 Marime text


A plecat frigul iernii. Va mai reveni, când și când, dar fără putere și determinare. Doar să nu uităm de el. Însă căldura soarelui îl va goni de fiecare dată din ce în ce mai repede. 

Ne luăm rămas bun de la iarnă. 
Și ne luăm rămas bun de la Micul Prinț de Antoine de Saint Exupery. 

Ne-a plăcut să ne reamintim de înțelepciunea unui Suflet inocent. 
Nostalgia finalurile aparține vremelniciei minții, creația Eu-ului, creație Umană. Divinul nu creează lucruri perisabile. Tot ce este trecător, tot ce are început și final, nu este Creație Divină. Gândurile pline de iubire sunt veșnice. Sunt singurele pe care real, le creează marele Creator. În rest? Povești. 

”Noaptea, o să privești stelele. La mine acasă e prea puțin loc ca să-ți arăt unde se află a mea. E mai bine așa. Pentru tine, steaua mea va fi una dintre ele. Așa că o să-ți placă să privești toate stelele...Și toate îți vor fi prietene. În plus de asta, vreau să-ți dăruiesc ceva....
Râse din nou. 
- Ah, micuțule, micuțule, cât iubesc să-ți aud râsul!
- Chiar acesta va fi cadoul meu....Ca și apa...
- Cum adică?
- Oamenii au stele dar ele nu sunt mereu aceleași. Pentru unii, aceia care călătoresc, stelele sunt călăuze. Pentru alții, sunt doar simple luminițe. Iar pentru alții, aceia care sunt savanți, ele înseamnă probleme. Pentru omul de afaceri, erau aur curat. Dar toate stelele acestea ta. Însă tu vei avea stele cum nu s-a....
- Cum adică?
- Noaptea, când o să privești cerul, pentru că eu voi trăi pe una dintre ele și pentru că eu voi râde pe una dintre ele, va fi și pentru tine ca și cum toate stelele ar râde. Tu vei avea stele care știu să râdă!
Și râse din nou. 
- Și, când îți vei găsi alinarea (întotdeauna găsim alinarea), vei fi fericit că m-ai cunoscut. Vei rămâne pentru totdeauna prietenul meu. O să-ți dorești să râzi cu mine. Și vei deschide fereastra uneori, doar așa, de plăcere...Și prietenii tăi vor rămâne uimiți să te vadă că râzi când privești cerul. Și atunci le vei spune: ”Da, stelele mă fac întotdeauna să râd!”

Micul Prinț s-a întors la el acasă, pe minuscula planetă cu floarea cea vanitoasă cu patru țepi. Fiecare dintre noi se reîntoarce la el acasă, în povestea pe care și-a structurat-o ca fiind ”acasă”-ul obișnuit, fără personaje fantastice sau magie. 

Săptămâna mare care începe astăzi ne trimite către pregătirile pentru zilele de Paște. Roata ritualurilor se învârte și ne prinde în caruselul său de neoprit. Suntem acasă pe roata repetitivă a tot ce ni se spune că ”trebuie” și ”așa se face”. 

Să avem o săptămână cât mai ”luminată” și să privim cu ochii micului Prinț cerul plin de stele. Cine știe, poate auzim și noi stele care să ne facă să râdem!

O zi cu soare și zâmbete, pentru noi toți

Cu iubire tuturor,


 Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii