Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPSC-istii au candidati si pentru Chirnogeni si Baneasa

ro

24 May, 2008 00:00 1383 Marime text
1211554378.jpg

Ieri, candidatul social-crestin la sefia Consiliului Judetean Constanta, Dragos Popescu, a prezentat in fata mass-media alti doi dintre candidatii pe care ii au in teritoriu, cu sanse reale pentru castigarea fotoliul de primar.

Pentru comuna Chirnogeni, UPSC-istii au hotarat ca in cursa din 1 iunie sa sustina o reprezentanta a sexului frumos, in persoana fostei conducatoare a comunei, in mandatul 2000-2004, Maria Vlad. Precum a fost prezentata de Popescu, aspiranta la conducerea urbei este "un candidat surpriza pentru celelalte partide inscrise in cursa electorala". "Initial am vrut sa candidez din pozitia de independent, dar pentru ca, in urma discutiilor avute cu cei de la centru, am ajuns la un consens, am hotarat ca la aceste alegeri sa fiu sustinuta de UPSC", a precizat viitoarea primarita. A intrat in viata politica imediat dupa revolutie, in 1992 inscriindu-se in cursa politica pentru castigarea mandatului de primar din partea PNTCD. Din pozitia de primar al comunei, Vlad a promovat doctrina Actiunii Populare Romane fiind nevoita pe durata mandatului, sa incheie alianta cu Partidul National Liberal. Dintre actiunile demarate in trecut au fost evidentiate cateva aspecte ramase in istoria comunei, pentru care a fost si exclusa din partid. Dintre acestea, scoaterea unui teren de 324 hectare, "ascuns" prin acte false, si atribuirea acestuia, in baza legii 1/2000, veteranilor de razboi. In eventualitatea in care va ajunge din nou in pozitia de conducere a urbei, Vlad propune cetatenilor comunei imbunatatirea conditiilor de trai, prin proiectele componente platformei sale electorale. Dintre acestea infiintarea unei platforme ecologice, acordarea, in baza legilor in vigoare, a unor terenuri pentru tinerii pana in 30 de ani si a titlurilor de proprietate conform cu Legea 1/2000. De asemenea, lipsa unui punct farmaceutic in comuna, dotarea dispensarului comunal si infiintarea unui post de politie in satul Credinta, sunt obiective care necesita urgenta in aplicare. "In timpul mandatului meu nu am facut diferente de niciun fel. Am aplicat legea conform indatoririlor pe care le aveam in calitate de primar. Din cauza acestui fapt mi-am atras multi dusmani", a reliefat aspiranta upesecista. In final, Vlad a promis ca va continua sa convinga cetatenii comunei ca va avea un comportament corect fata de toti locuitorii, asa cum a procedat in mandatul precedent.

La Baneasa, PNL-ul si PSD-ul fac legea

Pentru orasul Baneasa, UPSC-istii au decis sa fie reprezentati in cursa electorala din iunie de Paul Colisi. Fara experienta in administratia locala, dar cu experienta de viata, precum se recomanda, pretendentul a evidentiat ca lipsurile pe care locuitorii orasului le resimt, l-a determinat sa se inscrie in aceasta lupta. Initial, Colisi a dorit sa porneasca in lupta electorala din pozitia de independent, dar considerand necesara sustinerea unei formatiuni politice, s-a decis sa se alature grupului social-crestin. "Actuala administratie din zona, PSD si PNL, care fac legea, trebuie schimbata. Ei nu au facut decat sa aduca comuna la rangul de oras, fara, insa, a face lucrari in acest sens. Dintre proiectele pe care le-ar pune in aplicare, daca va fi ales de cetatenii din Baneasa, se numara construirea unei biserici, amenajarea unui cimitir, aducerea orasului la statutul de comuna pe care il merita. Pentru cei tineri, aspirantul are in vedere crearea unor locuri de munca, construirea unei sali de sport si a unei scoli. Inscris in cursa alaturi de alti 6 doritori de "rang inalt" in oras, Colisi este convins ca are sanse pentru castigarea mandatului si promite ca toti locuitori vor avea un trai decent.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii