Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Mircea - singurul candidat credibil pentru Cernavoda

ro

29 May, 2008 00:00 1440 Marime text
1211985043.jpg

De la inceputul campaniei electorale, Mariana Mircea efectueaza, zilnic, intalniri cu cetatenii din toate cartierele orasului, pentru a le afla problemele si a le explica solutiile pe care le va aplica pe parcursul mandatului sau

Cernavodenii sunt hotarati sa puna capat administratiei actuale si, conform sondajelor efectuate, vad in Mariana Mircea, candidatul PSD inscris in cursa pentru castigarea Primariei din Cernavoda, omul potrivit cu proiecte fezabile si perfect aplicabile astfel incat orasul sa devina unul cu adevarat european.

-Care sunt cele mai grave probleme pe care cetatenii orasului vi le aduc la cunostinta cel mai des?


Nu in toate cartierele cetatenii aduc aceelasi probleme in discutie. Sunt multe cartiere cu case care nu au canalizare sau termoficare, iar lemnele sunt foarte scumpe. Cealalta parte a orasului are termoficare de la Centrala Nucleara beneficiind de energie ieftina. Pentru extinderea canalizarii si termoficarii in tot orasul doresc sa desfasor o lucrare ampla ce urmeaza a fi finalizata in 2 ani, finantata din fonduri externe. Vom porni lucrarile pe toate strazile pentru a finaliza toate instalatiile de apa, canalizare menajera, dar si pluviala, termoficare.
Pe de alta parte, in Columbia sunt probleme mari. Platesc caldura si apa calda si nu beneficiaza de aceste servicii. In plus, Detacan incarca cu sute de metri cubi nota de plata la apa rece.

-Si nimeni nu ia nici un fel de masuri in acest sens?


De cand primarul si-a preluat functia a incercat sa nege atributiile sale legale, mai ales cele care il definesc ca principal responsabil pentru serviciile publice. Toate, canalizare, apa, energie termica, sunt servicii publice, dar primarul a incercat sa nu isi asume responsabilitatea in aceasta privinta, declarand ca responsabilitatea revine doar Detacan. Desi este societatea pe actiuni a carui unic actionar este Consiliul Local, primarul o conduce direct impunand regulile si organizarea. Si scandalul de acum cateva luni cand s-a dat in folosinta statia de epurare dovedesc implicarea directa a primarului in ceea ce priveste numirile conducerilor Detacan si a angajarilor facute pe bani si rudenie.
Sistematic au fost familii carora li s-a incarcat nota de plata la apa rece, cu sute de metri cubi pe luna, pentru a li se lua apoi apartamentele pentru neplata acestor false datorii. Asta e strigator la cer.

-Cum este posibil asa ceva?


Pana acum oameni nu au avut curaj. Acum, cand vad ca incepe sa se clatine administratia Hansa, incep sa spuna, rand pe rand, cateva dintre problemele lor. Totusi mai au urme de indoiala, sunt speriati ca ar putea ramane tot acest primar, il stiu ranchiunos.
De asemenea "tratatii", precum cele cu incarcarile la apa, au parte batranii, persoanele fara sprijin, care nu pot plati avocati, nu au bani. Unii dintre cei care se confrunta cu asemenea probleme mi-au spus ca au venit angajati ai primariei care le-au comunicat ca ar fi mai bine sa le dea lor casa ca oricum o sa le-o ia.

-Cu ce solutii veniti dumneavoastra spre ajutorarea acestor persoane care v-au semnalat problemele?


Sunt singurul candidat care intelege si reprezinta interesele cetatenilor. In privinta Detacan, pentru inceput, vreau sa fac o situatie a tuturor facturilor incarcate cel putin cu un an in urma, sa tai aceste incarcari false. Problema subsolurilor blocurilor se poate rezolva foarte elegant. Prin formarea unei echipe numeroase de instalatori, care sa repare toate instalatiile din subsoluri, se rezolva si o parte din lipsa locurilor de munca pentru cei care au aceasta specializare si experienta. In privinta lipsei caldurii si apei calde in cartierul Columbia vom analiza daca in afara problemelor tehnice mai sunt si aspecte legate de reaua vointa. Toata Cernavoda stie ca persoana responsabila de livrarea agentului termic in oras din partea centralei nucleare este Tiberiu Hansa, fiul primarului. Toate racordarile la agentul termic ieftin s-au facut cu semnatura sa, incepand cu 2005, si cu stirea primarului.

-Ce alte chestiuni stringente v-au mai adus in discutie cetatenii vis-a-vi de atitudinea actualului primar?


Am fost zilele trecute sa stau de vorba cu cetatenii din cartierul Columbia si un domn a venit la mine si m-a intrebat daca angajatii pe legea 76 vor fi dati afara odata cu venirea Marianei Mircea la primarie, ca asa le-a spus primarul. Pe aceasta lege, cetatenii sunt angajati 11 luni, o luna au concediu, iar de la 1 ianuarie li se face alt contract de munca. Anul acesta, insa, primarul le-a facut contract pe cateva luni, contractul expirandu-le pe 4 iunie. Daca voi castiga eu, ma trezesc pe 4 iunie ca am deja oameni cu contracte expirate, daca intru in turul II cu Hansa el ii va santaja ca vor fi angajati doar cei care il voteaza. In privinta ideilor diabolice ale primarului, au venit oameni in audienta la dansul si au cerut printre altele sa fie lasati sa-si faca singuri acoperis la blocurile lor. Edilul le-a spus ca sa demareze constructiile, cu atat mai mult cu cat nu dadea nimic din banii primariei. Dupa ce oamenii si-au facut lucrarile au intrebat daca se scade din impozit ce s-a cheltuit, caci asa ar fi fost normal. Primarul, insa, si-a amintit ca nu exista autorizatie de constructie si le-a adus la cunostinta ca vor primi amenda de 100 de milioane pentru nerespectarea prevederilor legate de autorizatia de constructie. Avand in vedere ca primaria are atatea contracte cu proiectanti, care primesc contracte de miliarde, ar fi putut sa faca cateva tipuri de proiecte de acoperisuri. I-a fost mai convenabil sa-i ramana banii necheltuiti in primarie pentru a-i duce spre scopurile sale.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii