Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionel Soare, preferatul locuitorilor din Cernavoda

ro

29 May, 2008 00:00 1728 Marime text
1211987525.jpg

In urma sondajului efectuat de PD-L in urma cu o saptamana, Ionel Soare se situeaza in fruntea clasamentului cu 58,1%, urmat de actualul edil, Gheorghe Hansa cu 21% si de Mariana Mircea cu 15%. Sondajul INSOMAR arata ca Soare are 60% din preferintele electoratului.

Candidatul Partidului Democrat-Liberal inscris in cursa pentru castigarea Primariei din Cernavoda, Ionel Soare, vine in fata locuitorilor urbei cu o platforma program menita a schimba infatisarea orasului in cei patru ani de mandat. Asa cum ne-au obisnuit deja politicienii, o data la patru ani promisiunile sunt la mare cautare, toate partidele iesind la rampa cu angajamente de schimbare a tot ceea ce anterioara administratie nu a realizat. Chiar daca multe dintre angajamentele pe care fiecare candidat le expunea in maniera caracteristica, nu ar fi fost realizabile, majoritatea cetatenilor le-au dat crezare, tocmai dintr-o dorinta arzatoare de schimbare. Liderii PD-L Cernavoda ii indeamna pe cetateni sa nu se mai lase inselati in aceste alegeri si sa sanctioneze pe cei care au mai promis acum patru sau opt ani si nu s-au tinut de cuvant. Toti cei opt candidati inscrisi in scrutinul din 1 iunie sunt decisi sa schimbe fata orasului, venind cu proiecte indraznete. Dintre proiectele cu care aspirantul democrat-liberal le expune electoratului se numara extinderea retelei de canalizare pluviala si menajera, astfel incat sa nu se mai produca deteriorari ale carosabilului in urma fenomenelor meteorologice specifice fiecarui sezon. Problema apei potabile si racordarea la reteaua de termoficare reprezinta probleme stringente ale orasului si pentru care aspirantul PD-L-ist este decis sa gaseasca rezolvare. In privinta zonei din jurul portului, unde navele cu pasageri straini acosteaza, lasata in paragina de actuala administratie Hansa, reprezinta un alt proiect pe care Ionel Soare doreste sa-l definitiveze. Invocand faptul ca cetatenii au dreptul de a beneficia de energie termica ieftina, avand Centrala Nucleara in apropiere, Soare vizeaza de-a lungul mandatului sau elaborarea unor programe prin care acestia sa se bucure de acest avantaj. Mansardarea, izolarea termica si refacerea fatadei blocurilor, sunt lucrari de care actualul primar nu s-a preocupat si pe care viitorul primar Soare este decis sa le puna in aplicare in urmatorii patru ani de mandat.

Ajutoare pentru pensionari

Nici tinerii nu au fost uitati, pentru acestia construirea de apartamente cu dobanda subventionata fiind solutia ideala de a-i determina sa ramana in oras si sa poata duce un trai decent. In privinta spatiilor de joaca amenajate in zonele centrale de administratia aflata acum la conducerea urbei, Soare apreciaza ca acestea au tenta electorala, mai ales ca aceste lucrari au fost demarate in perioada premergatoare campaniei electorale. Candidatul invinovateste de asemenea autoritatea urbei de restrictionarea accesului la terenurile si salile de sport prin taxa de intretinere. In privinta atragerii investitorilor, Soare are in plan stimularea mediului de afaceri prin acordarea unor facilitati investitorilor si implicarea acestora in realizarea proiectelor pentru dezvoltarea orasului, in vederea crearii de locuri de munca. "Ne vom apleca cu mai mult interes asupra problemelor pensionarilor si a unor persoane cu venituri mici in vederea ajutorarii lor", a declarat Ionel Soare. Candidatul PD-L la jiltul de primar al Cernavodei a mai precizat ca un domeniu foarte important asupra caruia isi va apleca atentia este sanatatea. "Vom dezvolta, in colaborare cu Ministerul Sanatatii si Centrala Nucleara, programe privind stabilirea unor parteneriate pentru achizitionarea de aparatura medicala performanta in sectiile Spitalului Orasenesc", a mai spus Soare.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii