Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul a respins cererea clientilor BCR de suspendare a platii ratelor si i-a obligat pe cei 88 de solicitanti sa achite bancii 100.000 lei. Gheorghe Piperea De acum ii voi apara pro-bono pe acesti clienti

ro

25 Jan, 2011 00:00 1420 Marime text

Tribunalul Municipiului Bucuresti s-a pronuntat joi in procesul de suspendare a platii ratelor pentru al doilea Grup al clientilor nemultumiti B.C.R. Instanta a hotarat sa respinga cererea reclamantilor (clientilor bancii), admitand plata cheltuielilor de judecata cerute de B.C.R., in suma de 100.000 lei, de catre cei 88 de membri ai grupului. Gheorghe Piperea a declarat pentru HotNews.ro ca este vorba de un semnal pe care Tribunalul vrea sa-l transmita celor care doresc sa dea bancile in judecata.

"Este o hotarare socanta, deoarece acesti oameni au solicitat suspendarea platii ratelor la credite, pana la solutia definitiva si irevocabila a Instantei in procesul de fond, pentru ca nu au bani sa mai plateasca -multi sunt bugetari care au suferit reduceri salariale. Decizia instantei nu numai ca a anulat cererea acestor oameni -aflati in imposibilitate de plata- dar, in plus, a mai adaugat un bir pe capul lor", au declarat pentru HotNews.ro, unul dintre liderii grupului de clienţi ai BCR.

* Piperea: Am cateva mari intrebari legate de aceasta decizie

Potrivit unor surse apropiate dosarului, BCR are posibilitatea de a renunta la capatul de cerere privind despagubirile cerute clientilor, dar o asemenea decizie poate fi luata cel mai devreme peste cateva zile.

"Decizia nu este inexplicabila", a declarat pentru HotNews avocatul clientilor, Gheorghe Piperea. "Inexplicabil este altceva. Acest proces pe care il pierdem pe ordonanta presidentiala este al patrulea. La primele trei nu s-au cerut cheltuieli de judecata, la acesta in schimb, da. Pe urma, de obicei judecatorul reduce pretentiile privind plata cheltuielilor de judecata, uneori si cu 90%. De deata aceasta acest nivel a ramas nemodificat. Dar partea cea mai inexplicabila este alta: banii trebuie platiti in solidar de cei 88 de clienti. Adica, oricare dintre ei poate fi obligat sa plateasca intreaga suma, cu riscurile care decurg de aici- executare silita sau alte cai", a mai spus Piperea.

Avocatul grupului de clienti a declarat ca impotriva decizie se va face recurs, iar daca se va solicita o cautiune (de regula de circa 10%), banii vor fi depusi personal de el. "In plus, de acum inainte apararea va fi facuta pro bono, adica fara nicio extra-taxa", a mai declarat Piperea.

sursa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii