Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volvo P1800 cu inimă de Aston Martin (video)

ro

17 Sep, 2011 04:13 1978 Marime text

volvo-p.jpgConstruită în 1961, această frumusețe suedeză a fost trimisă la uzina Aston Martin din Marea Britanie cu scopul unui posibil parteneriat tehnic între Volvo și A.M. Aici, inginerii englezi i-au făcut un transplant de "inimă" modelului P1800 cu un motor prototip de 2,5 litri cu 4 cilindri în linie.

Cu toate că acel parteneriat între cei doi constructori nu a fost finalizat datorită unor probleme financiare cu care se confruntau cei de la Aston Martin în acea perioadă, acel P1800 cu "inimă" englezească nu a fost șters din registrele istoriei auto. După ce a fost deținută de diverși colecționari auto din Europa de Vest, această mașina este în prezent proprietatea lui Beat Ross, un om de afaceri din Elveția.
Cele două variante de serie a lui P1800, echipate cu motoarele de 1,8 litri și 100CP, respectiv cel de 2,0 litri și 120CP sunt printre cele mai apreciate mașini clasice în existență. Cinci exemplare ale acestui model au fost folosite de Roger Moore în serialul TV Sfântul. Dintre acestea, unul a fost ciopârțit de dragul cinematografiei, iar un altul a devenit ulterior filmărilor pentru Sfântul mașina personală a lui Roger Moore.



Sursa: Topgear.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii