Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Renault a adus la Bucureşti două autovehicule electrice Se decide viitorul hibridelor în România

ro

18 Apr, 2011 19:20 1888 Marime text
2141486.jpgRenault a pus la punct împreună cu furnizorii de energie şi de infrastructura un caiet de sarcini care va fi prezentat celor 20 de oraşe cu peste 100.000 de locuitori pentru ca acestea să decidă dacă, şi in ce mod, vor pune pe şosele vehiculul electric, au spus reprezentanţii Renault la un eveniment de prezentare a două maşini electrice în Capitală. Pentru început, maşina electrică se va adresa doar companiilor, însă la început de 2012 va fi disponibilă în showroom-uri. Renault speră că oraşele cu bugete mai mari vor fi dispuse să investească în staţii de încărcare şi să cumpere unele maşini.

Renault a adus la Bucuresti două vehicule electrice: Fluence ZE si Kangoo ZE care vor ajunge pe şosele spre finalul anului, iar în prezent au fost aduse pentru a fi testate. Renault discută de ceva timp cu furnizorii de energie şi e pe cale de a încheia parteneriate şi de a întocmi caiete de sarcini care, începand cu luna iunie sau iulie, vor fi prezentate autorităţilor din 20 de oraşe româneşti cu peste 100.000 de locuitori. Apoi, în următoarea etapă, în funcţie de disponibilitatea fiecărui oraş, se va decide dacă autorităţile vor investi în infrastructura de încărcare sau dacă unele instituţii vor cumpăra maşini.

Renault spune că pentru început maşinile electrice se vor adresa mai ales persoanelor juridice, însă cu cât numărul staţiilor de încărcare este mai mare, cu atât vor deveni mai atrăgătoare pentru publicul larg, mai ales că şi statul e pe cale să ofere oficial subvenţii de 5.000 de euro cumpărătorilor unor astfel de vehicule. Renault a subliniat că nu se grăbeşte să lanseze maşinile electrice în ţări unde nu există infrastructură şi nu a dorit să ofere previziuni legate de cât de multe vor fi pe drumurile noastre în viitor.
Fluence ZE va costa circa 26.000 de euro, iar taxa lunara pentru baterie este 79 euro/luna, pentru trei ani. Autonomia este de 160 km, iar motorul dezvoltă echivalentul a 100 CP. Bateria este platită lunar, timp de trei ani, iar maşina poate atinge maxim 135 km/h. Renault a anunţat şi preţurile vehiculului comercial Kangoo ZE care va costa 21.200 euro, în Franta costul său ajungând la doar 16.200 euro, datorită subvenţiilor. Taxa lunară pentru baterie în cazul lui Kangoo ZE va fi de 72 euro lunar, pe o perioadă de patru ani.

Sursa: hotnews.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii