Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Q6 râvneşte la succesul lui X6?

ro

21 Mar, 2011 17:34 2570 Marime text

bmw_x6_audi_q7_main.jpgCu toate că impresia generală legată de designul aparent neinspirat al acestui Sports Activity Coupe a fost una de neîncredere, fratele mai mare al lui X5, botezat cum altfel decât BMW X6, a primit din partea pieţei un feedback nesperat de pozitiv, tradus în final într-un real succes. Succes pe care SAC-ul bavarez, şi l-a adjudecat din plin, insuflând celor de la BMW ideea că aceeaşi reţetă ar putea fi aplicată şi celorlalte segmente de piaţa. Se pare că strategia nu i-a lăsat indiferenţi pe cei de la Audi, cu care BMW se află în concurenţă directă, aceştia luând în calcul lansarea unui crossover de dimensiuni mari, cu alura de coupe, (vă sună cunoscut?) care va umple nişa dintre gamele Q5 si Q7. Surse din interiorul companiei, citate de presa auto internaţională, sugerează că în partea mecanică se vor regasi elemente preluate de la noile platforme Volkswagen Touareg şi Porsche Cayenne.

Daca zvonurile se confirmă, pentru Audi aceasta ar putea însemna acceptul unei idei în care nu a crezut niciodată, şi anume conceptul de SUV coupe. Idee exploatată în schimb cu brio de către rivala BMW, aceasta raportând pentru modelul X6 vânzari ce depaşesc de peste două ori previziunile iniţiale, preponderent în SUA şi China.

Primele indicii oficiale despre deocamdata ipoteticul Audi Q6 le vom afla la toamnă, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Se vorbeste deja despre un show-car Audi denumit RS Q6, propulsat de un motor V8 turbo de 4,0 litri cu transmisie quattro.

sursa: 24auto.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii