Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pirelli investeşte în România

ro

04 Oct, 2011 01:00 7308 Marime text

auto.jpgPreşedintele grupului Pirelli, Marco Tronchetii Provera, împreună cu ambasadorul Italiei la Bucureşti şi prim-ministrul Emil Boc au inaugurat pe 30 august 2011 proiectul de extindere al fabricii de anvelope de la Slatina. Prin proiectul de extindere a capacităţii de producţie, fabrica s-a extins de la o suprafaţă de 100.000 metri pătraţi, la 160.000 metri pătraţi, urmând sa aibă 175.000 metri pătraţi la finalul proiectului.

Centrul Industrial Pirelli din Slatina are în prezent 2,400 de salariaţi ce îşi desfăşoară activitatea în fabrica de anvelope şi fabrica de cord metalic, urmând a atinge până la sfârşitul proiectului circa 2,700 de angajaţi. De la demararea proiectului de extindere, din anul 2008 şi până la finalizare vor fi create 1,000 de noi locuri de muncă, dintre care 70% au fost deja puse la dispoziţia slătinenilor.

auto_1.jpg
Până în 2014, investiţiile Pirelli în România se vor ridica la 450 de milioane de euro, pentru ca producţia fabricii de anvelope pentru autoturisme de la Slatina să ajungă la 10 milioane de anvelope anual până la finalul proiectului de extindere.

"România, unde într-un timp relativ scurt am reuşit să ne integrăm atât în planul producţiei cât şi în cel social, reprezintă pilonul central pentru dezvoltarea Pirelli. Fabrica de anvelope pentru autoturisme şi fabrica de cord metalic de la Slatina reprezintă elemente cheie in strategia grupului. Fabrica de anvelope de la Slatina este una dintre cele mai mari fabrici din lume, ceea ce îi permite grupului Pirelli să-şi extindă propria capacitate de producţie în funcţie de cererea pieţei segmentului Premium, piaţă ce cunoaşte un ritm intens de dezvoltare atât în Europa cât şi în restul lumii", a subliniat Giuseppe Cangelosi, director general Pirelli Tyres România.
auto_2.jpg
Fabrica de anvelope de la Slatina, astăzi una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope pentru autoturisme, va deveni cea mai mare fabrică a grupului Pirelli, fiind echipată cu tehnologie de producţie non-robotizată de ultima generaţie, destinată realizării anvelopelor performante din gama Premium, unde Pirelli este lider: Winter, Uhp Winter, High-Performance, Ultra-High-Performance, Runflat şi SUV.

Sursa: TopGear.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii