Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maşini electrice cu combustibili lichizi?

ro

13 Jun, 2011 15:58 1537 Marime text

pompa-benzina.jpgUn grup de studenţi ai Massachusetts Institute of Technology (MIT) au găsit ceea ce pare a fi soluţia perfectă pentru încărcarea cu energie a maşinilor electrice, scrie autoblog.com.

Conform publicaţiei, în loc să se bazeze pe sistemul de alimentare electrică "tradiţional" cu litiu sau nichel, noile baterii deszvoltate de ei sunt realizate astfel încât să înmagazineze electronii în celule semisolide. Astfel, particulele încărcate electric sunt suspendate într-o soluţie electrolitică şi pompate între compartimentele folosite pentru înmagazinarea şi folosirea energiei.

O astfel de tehnologie ar face ca bateriile să fie de până la zece ori mai eficiente decât bateriile folosite în prezent şi de asemenea ar fi mai ieftin de produs. Noul design al bateriilor ar putea reduce costurile de producţie cu până la 50%.

De asemenea, o astfel de tehnologie ar permite o încărcare mult mai rapidă a bateriilor, timpul de încărcare fiind aproape egal cu cel al încărcării cu benzină sau motorină.

Publicaţia menţionează că un prototip funcţional ar putea fi realizat în următoarele 18 luni.

Sursa:zf.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii