Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LR ne prezintă DC100 Concept

ro

01 Sep, 2011 01:05 1860 Marime text
lr-ne-prezintaf-.jpgDa, ştim la ce te gândeşti. Deşi DC100 prefigurează viitoarea generaţie a legendarului Land Rover Defender, şi noi suntem de părere că acest concept împrumută prea multe motive stilistice de la noul Evoque. Da, este o maşina arătoasă, dar atuurile lui Defender au fost întotdeauna designul robust şi versatilitatea în condiţii de off-road.

Cu toate acestea, conceptul care prefigurează următoarea generaţie a lui Defender arată ca un SUV de oraş premium, motiv pentru care fanii devotaţi vechiului Defender s-ar putea reorienta către Mercedes G-Class sau Jeep Wrangler. Ideea de bază este că dacă se va întâmpla nefericirea ca Land Rover să greşească până şi cel mai mic aspect vis-a-vis de viitorul Defender, statutul legendar pe care această maşină şi l-a format din 1948 până în prezent se va duce pe apa sâmbetei.

Totuşi, Gerry McGovern, şeful departamentului de design LR a menţionat că "înlocuirea lui Defender este unul dintre cele mai grele lucruri cu care se vor confrunta designerii noştri, deoarece este o maşină apreciată de oameni din toată lumea. Acest concept nu este maşina de serie, dar de aici vom porni într-o călătorie ce va dura patru ani de zile, în care vom desena un Defender relevant pentru secolul XXI".În afară de declaraţia lui Gerry şi imaginile de mai jos, constructorul britanic nu a oferit alte detalii despre urmaşul lui Defender.

Conceptul DC100 urmează a fi prezentat peste două săptămâni la Salonul Auto de la Frankfurt, iar versiunea de serie a viitorului Defender va fi lansată în 2015.

Sursa: Topgear.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii