Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hardtop retractabil pentru Ferrari 458 Italia Spider

ro

18 Jul, 2011 19:58 1706 Marime text
hardtop-retractabil.jpgJeremy Clarkson poate sa-ti confirme faptul ca Ferrari 458 Italia este una dintre cele mai ravnite supermasini ale momentului atat pentru performantele acesteia, cat si pentru designul diabolic de frumos.
Giancarlo Fisichella, unul dintre cei mai experimentati piloti de Formula 1, a spus despre 458 Italia ca "Pentru mine este intotdeauna o mare placere sa conduc un Ferrari. Dar atunci cand urci la bordul unui 458 Italia, simti cu tot sufletultransferul intregii experiente si tehnologii din Formula 1.Nu este vorba doar de performanta pura, ci si de placerea reala de a conduce".

Ultima creatie a constructorului din Maranello va renunta la clasicul acoperis textil specific modelelor Spider in favoarea unui hardtop cu mecanism similar celui regasit pe Ferrari California. Hardtopul lui 458 Italia Spider stie sa se decapoteaze in numai 14 secunde, fara a produce nici un disconfort pasagerilor.

In ceea ce priveste motorizarea, sub capota vei regasi acelasi V8 de 4.499cc si 570CP cuplat la o cutie de viteze secventiala cu sapte trepte si ambreiaj dublu. Asa cum se intampla cu oricare alt model decapotabil, Ferrari 458 Italia Spider va cantari un pic mai mult decat varianta coupe, motiv pentru care sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora va dura cam 3.5 secunde, iar viteza maxima se va situa in jurul valorii de 320km/h.

Avand in vedere ca varianta coupe a modelului 458 Italia este o adevarata bijuterie, suntem siguri ca noul Spider nu va dezamagi fanii Calutului Cabrat.

Sursa: Topgear.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii