Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demarează RABLA pentru maşini electrice 5000 de euro pentru o rablă!

ro

15 Apr, 2011 20:11 3000 Marime text

renault-fluence-ze.jpgMinistrul Mediului, Laszlo Borbely, susţine că, începând de saptămâna viitoare (18-24 aprilie), cei care vor să-şi cumpere maşini electrice prin "Programul Rabla" (Remat) vor primi şase vouchere în schimbul unei maşini vechi casate, ajutorul de la stat fiind astfel de peste 5.000 euro, relatează MEDIAFAX.

În prezent, cine casează o maşină (neapărat mai veche de 10 ani) primeşte un voucher de 3.800 lei pe care-l poate folosi la achiziţionarea unei maşini noi. În total pot fi folosite pâna la trei astfel de vouchere pentru cumpărarea unui automobil nou.

Prima companie auto importantă care a pus în circulaţie o maşină electrică în România, M Car Trading, importatorul Mitsubishi, a început să vândă deja automobilul electric Mitsubishi i-MiEV prin Programul Rabla, dar dealerii mărcii acceptă maximum trei vouchere, ca pentru oricare altă maşină.

"De săptămâna viitoare, cei care vor dori să cumpere autovehicule electrice şi casează maşini vechi vor primi şase vouchere, şi nu unul ca pentru programul obişnuit, ceea ce inseamnă peste 5.000 de euro. De fapt, asta înseamnă diferenţa de preţ între o maşină cu combustibil şi una electrică. În plus, celor care nu vor participa la «Programul Rabla» o sa le acordăm o facilitate de 25% din preţul autovehicului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro", a spus ministrul Laszlo Borbely, citat deMEDIAFAX.

Această ultimă "variantă" anunţată de ministrul Borbely este uşor diferită de cea iniţială comunicată într-o conferinţă de presă organizată săptămâna trecută.

Pe lângă Mitsubishi, şi Citroen a început să preia comenzi pentru maşina electrică Citroen C-Zero (de fapt un Mitsubishi i-MiEV cu mici modificari - n.r.), Citroen România fiind chiar primul mare importator auto care a anunţat la ce preţuri va comercializa primul său automobil electric disponibil pe plan local.

Este de aşteptat ca în urmatoarea perioadă şi Renault să anunţe preţurile pentru primele două maşini electrice pe care le va comercializa în Romania: Kangoo Z.E. şi Fluence Z.E.

Sursa: 0-100.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii