Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerile din comerţul auto-moto au avansat cu 10% în primele doua luni Piaţa auto, in revenire!

ro

07 Apr, 2011 18:09 1370 Marime text
car-sales.jpgVolumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 10% în primele două luni din 2011, conform Institutului Naţional de Statistică. Evoluţia s-a datorat în principal comerţului cu autovehicule, care s-a majorat cu 17%. Ca serie bruta, afacerile din comerţul auto-moto au avut o creştere de 10,3% în perioada ianuarie-februarie.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţa prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atât ca serie brută cu 8,4%, cat şi ca serie ajustată in funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,1%. În luna februarie 2011, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule si motociclete a crescut ca serie brută cu 7% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a avansat ca serie brută cu 2,7% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6%.

În raport cu luna corespunzatoare a anului precedent, afacerile din comerţul auto-moto s-au majorat atât ca serie bruta cu 11,2% cat şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţa prestate populaţiei a crescut ca serie brută cu 10,5% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,8%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii