Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vela Impex SRL s-a ocupat de construirea locuinţelor pentru rromii din Medgidia. Pe câţi bani (document)

ro

16 Nov, 2016 00:00 2835 Marime text
În urmă cu şase ani, administraţia locală a municipiului Medgidia plănuia să reabiliteze sistemul de canalizare şi străzile oraşului, dar şi să construiască mai multe locuinţe sociale pentru familiile de rromi din localitate. Astfel, la data de 8 ianuarie 2010, avea loc şedinţa de negociere pentru atribuirea contractului de achiziţie publică intitulat „Lucrări suplimentare la obiectul de investiţii IML 064 şi IML 202 -Construire de locuinţe sociale (inclusiv mica infrastructură) pentru zece familii de rromi - municipiul Medgidia, judeţul Constanţa - Lotul 2 IML 064 - locuinţe sociale pentru opt familii de rromi”. Contractul a fost finanţat din fonduri Phare, prin Programul „Accelerarea implementării strategiei naţionale pentru îmbunătăţirea situaţiei rromilor”.
 
Comisia de evaluare, numită prin Dispoziţia nr. 9229, din data de 30 decembrie 2009, a fost compusă din: Dumitru Mirică, administrator public - preşedinte, Valeria Nichiţuş, şef Serviciu DEL, Nesrin Geafar, consilier juridic, Rodica Pătraşcu, inspector în cadrul Compartimentului de Contabilitate - Venituri, şi Florica Chiriţă, referent de specialitate în cadrul Compartimentului Tehnic - Investiţii - membri.
 
Procedura de atribuire a contractului aleasă de autoritatea contractantă a fost negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ. La şedinţa de negociere a contractului, a fost invitat ofertantul Vela Impex SRL, acesta fiind şi executantul iniţial al lucrării. Invitaţia de participare a fost transmisă către Vela Impex SRL la data de 29 decembrie 2009.
 
Valoarea estimată a lucrărilor suplimentare era de 205.328,26 de lei, adică 48.891,79 de euro. În aceste condiţii, Vela Impex SRL a venit cu o propunere financiară în valoare de 205.326,43 de lei, adică 48.887,25 de euro. Vela Impex SRL mai oferă, din oficiu, opt bucăţi de godin şi şapă autoegalizantă pentru cele două locuinţe. Ofertantul promite să execute lucrările solicitate în termen de cinci zile calendaristice şi oferă o garanţie a lucrărilor de doi ani.
 
În cele din urmă, comisia a analizat documentele şi oferta depusă de agentul economic invitat la şedinţa de negociere şi a hotărât atribuirea contractului către acesta.

Citeşte şi

Cum a prins Vela Impex SRL un contract cu Primăria Negru Vodă

Istoria Vela Impex SRL

Firma Vela Impex SRL a fost fondată în anul 1993 şi, în prezent, se află în faliment. Societatea se ocupă de „lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat”. Aceasta este deţinută de Laurenţiu Lică, născut în anul 1967, în Medgidia, judeţul Constanţa, în proporţie de 49%, şi de Virgil Lazăr, născut în luna martie a anului 1963, în Medgidia, în proporţie de 51%. De menţionat că acesta deţine şi calitatea de administrator special al societăţii. Lichidatorul judiciar al societăţii este Maestro SPRL, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
 
SC Vela Impex SRL a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 154,471 de lei şi un număr de zece angajaţi. În anul 2015, societatea a avut datorii în valoare totală de 3.240.670 de lei, venituri totale de 164.648 de lei şi cheltuieli în valoare totală de 1.124.998 de lei.
 
În anul 2014, societatea Vela Impex SRL avea 14 salariaţi şi o cifră de afaceri de 1.353.543 de lei. În timp ce datoriile totale se ridicau la suma de 3.031.751 de lei, firma nu a înregistrat niciun profit în 2014. De altfel, nici în anul următor societatea nu a înregistrat profit.
 
La capitolul contracte finanţate din bani publici, societatea a câştigat, în urmă cu opt ani, un contract cu Primăria Negru Vodă în valoare de 69.497 de lei, pentru realizarea unor proiecte de instalaţii pentru gaze şi încălzire centrală.

Tot în urma unei proceduri de achiziţii publice, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a atribuit contractul „Executare lucrări de reparaţii şi modernizare sediu şi laboratoare“ societăţii Vela Impex SRL. Valoarea contractului atribuit a fost 525.402,49 de lei. Obiectul contractului consta în supraetajarea, amenajarea spaţiului arhivei, reamenajarea laboratoarelor şi a sediului APM Constanţa.

Şi la Ostrov firma a câştigat un contract, de 236.376,63 de lei, pentru „construire clădire grup sanitar elevi, cadre didactice şi cameră centrală termică“ la şcoala din localitate.

Alţi 95.340 de lei a luat de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanţa, pentru „reparare coşuri de fum de la Agigea şi Cernavodă“, în 2010.

117.233,68 de lei a luat tot de la CN ACN, pentru „reabilitarea coşului de fum de la centrala termică - sediu CN ACN SA“, în anul 2010.
 

În secţiunea „Documente” puteţi consulta procesul-verbal şi raportul procedurii aferente organizării acestei proceduri.

Citeşte şi 

Vela Impex SRL, cu vechi contracte la Constanţa, a intrat în insolvenţă pentru datorii către o firmă de comunicaţii

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii