Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:24 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Preţul cel mai scăzut” a cântărit greu! Ce firmă din Constanţa a supravegheat lucrări de la lacurile Neptun 1 şi 2 (documente)

ro

15 Jun, 2016 00:00 849 Marime text
 

În urmă cu şase ani, Primăria municipiului Mangalia atribuia un contract privind „Servicii de supraveghere a lucrărilor prin intermediul dirigintelui de şantier «Lucrări de reabilitare şi ecologizare lacuri Neptun 1 şi 2»”.
 
Din comisia de evaluare a ofertelor au făcut parte preşedintele Liliana Ghiţă şi membrii Elena Turtoi, Georgiana Ştefania Terciu, Dan Ciprian Popa şi Marian Macau. S-au deschis, la data de 28 decembrie 2010, ofertele primite la sediul autorităţii contractante. Preşedintele comisiei a spus că a fost aleasă procedura de „cerere de oferte”.
 
Trei firme au fost interesate de acest contract, şi anume: SC Deticom Solution SRL Victoria, judeţul Braşov, SC Supervision Construction SRL Constanţa şi SC Inter 13 SRL Bucureşti. Preşedintele comisiei de evaluare declara cursul de referinţă care a stat la baza comparării preţurilor la evaluarea ofertelor prezentate într-o altă monedă ca fiind cursul oficial BNR pentru ziua de 14 decembrie 2010, respectiv: 1 euro = 4,2892 RON.
 
Pentru examinarea ofertelor depuse de către cei trei ofertanţi, comisia de evaluare s-a întrunit în mai multe rânduri. În urma analizelor realizate, o singură ofertă a primit calificativul „inacceptabil”. În acest caz, vorbim despre oferta depusă de SC Deticom Solution SRL. Unul dintre motive a fost neprezentarea certificatului de înregistrare fiscală, a formularului „Informaţii Generale”, dar şi a bilanţului contabil din 31.12.2007, 31.12.2008 şi 31.12.2009 vizat şi înregistrat de organele competente.
 
Prin aplicarea criteriului de atribuire „preţul cel mai scăzut”, comisia a procedat la compararea preţurilor celor două oferte admisibile. Firma SC Supervision Construction SRL a câştigat, cu o ofertă financiară de 48.900,00 RON, fără TVA, şi cu o durată de 90 de zile calendaristice.

Cine e firma câştigătoare

SC Supervision Construction SRL a fost înfiinţată în anul 2006, ocupându-se de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”. Societatea are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, şi un asociat unic în persoana lui Liviu Bucur, conform Registrului Comerţului consultat la data de 14 iunie 2016. Prin urmare, acesta are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%. Tot Liviu Bucur este şi administrator. Menţionăm că acesta nu mai apare drept asociat sau administrator în alte firme.

Ti-a placut articolul?

Comentarii