Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O altă victorie facilă pentru Info Euro Consult cu Primăria Mangalia (documente)

ro

11 Jun, 2016 00:00 2229 Marime text
În urmă cu şase ani, Primăria municipiului Mangalia atribuia un contract ce avea drept obiect „Servicii de consultanţă pentru managementul implementării proiectului «Reabilitare şi ecologizare lacuri Neptun», COD SMIS 3840, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor”. Este vorba despre servicii generale de consultanţă în management și servicii de consultanță în domeniul achiziţiilor.
 
Comisia de evaluare a fost numită în data de 14 ianuarie 2010, fiind formată din președintele Maria Mitu şi membrii Georgeta Diaconu, Elena Turtoi, Roberta Povară şi Rodica Rîpianu. La data de 18 ianuarie 2010, comisia de evaluare a procedat, la sediul autorităţii contractante, la deschiderea ofertelor depuse. Preşedintele Maria Mitu a spus, în cadrul reuniunii, că a fost aleasă procedura de „cerere de oferte”. Menţionăm că la această şedinţă nu a fost prezent şi reprezentantul ofertantului.
 
Ofertantul pentru acest contract a fost SC Info Euro Consult SRL, din Constanţa, care a pus la bătaie suma de 209.450 de lei (fără TVA).
 
Comisia de evaluare a analizat documentele de calificare depuse de ofertant şi a constatat că firma interesată de contract are implementat sistemul de management al calităţii în conformitate cu cerinţele SR EN ISO 9001:2008 şi este în curs de certificare, urmând ca până la finele lunii decembrie 2009 aceasta să obţină certificatul de conformitate. Având în vedere faptul că ofertele s-au deschis în data de 18 ianuarie 2010, membrii comisiei au transmis firmei să precizeze dacă până la data deschiderii ofertelor depuse a obţinut certificarea menţionată. Ulterior, membrii comisiei au primit confirmarea de care aveau nevoie.
 
Având în vedere că firma SC Info Euro Consult SRL îndeplineşte toate criteriile de calificare şi selecţie, comisia de evaluare a declarat-o „admisă”. Prin urmare, SC Info Euro Consult SRL este câştigătoare, cu o ofertă de 209.450 de lei (fără TVA) şi cu o durată de 90 de zile calendaristice.

Ce ştim despre firma câştigătoare 

Info Euro Consult SRL are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Ioan Ursu, în blocul N1, şi se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”. Firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat. Unicul asociat al societăţii este Maria Dobrotă, născută în luna septembrie a anului 1967, în oraşul Cernavodă. Aceasta a fost numită administrator al societăţii în anul 2011, potrivit celor mai recente date de la Registrul Comerţului. Maria Dobrotă mai este acţionar şi la Centrul de Studiu Ama Deus SRL din Constanţa, firmă aflată în procedură de faliment.
 
Potrivit Monitorului Oficial, societatea Info Euro Consult SRL a fost fondată de Nicoleta Veronica Moroianu şi funcţiona la o altă adresă la momentul înfiinţării, tot în oraşul Constanţa, dar pe bulevardul Aurel Vlaicu numărul 95. În anul 2008, este cooptată în societate şi Maria Dobrotă, care primeşte 25% dintre acţiuni, deşi mai târziu ajunge să deţină singură întreaga societate. În anul 2009, agentul economic îşi măreşte activitatea cu încă un punct de lucru, amplasat pe strada Miron Costin nr. 18, în oraşul Constanţa. În anul 2011, Nicoleta Veronica Moroianu se retrage din acţionariatul societăţii, singurul asociat rămânând Maria Dobrotă.
 
Nicoleta Veronica Moroianu înfiinţa, în anul 2002, alături de Ovidiu George Moroianu, o altă firmă, SC Explosion SRL, având ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul în magazine specializate”.
 
Societatea Info Euro Consult SRL este plătitoare de TVA din anul 2013 şi a avut, în anul 2014, căci pentru acest an sunt cele mai recente date disponibile, o cifră de afaceri de 73.972 de lei. Firma a avut, în acelaşi an, datorii în valoare totală de 327.796 de lei, venituri de 85.869 de lei şi cheltuieli de 83.304 lei. Dacă în anii 2004 şi 2005 societatea avea un singur salariat, din anul 2006 şi până în anul 2010, firma a ajuns să aibă până la cinci angajaţi, semn că i-a mers tot mai bine. Cu toate acestea, în anii 2013 şi 2014, firma avea un singur angajat. Menţionăm că la finalul anului 2015 societatea deţinută de Maria Dobrotă nu avea nicio datorie către bugetul de stat, conform informaţiilor de pe vrajitorul.eu.
 

Alte contracte câştigate de Info Euro Consult SRL 

Firma despre care vorbim nu este la primul contract cu statul, darămite cu administraţia locală a oraşului Mangalia! În anul 2010, firma a mai câştigat un contract cu Primăria Mangalia, condusă la acea vreme de Claudiu Tusac, pentru acordarea de consultanţă privind implementarea proiectului ce viza ecologizarea lacurilor de la Neptun. 209.450 de lei i-au intrat societăţii în conturi pentru serviciile de consultanţă oferite în cadrul acestui proiect.
 
În acelaşi an, societatea a mai câştigat un contract pentru oferirea de servicii de consultanţă pentru managementul implementării proiectului „Expanding the sewage system, rehabilitating the delivery pipe up to the Constanta Sud water treatament plant and solving issues connected to sewage in Cumpana commune, Constanta county”. 146.000 de lei a primit societatea de la Primăria Cumpăna, ca urmare a obţinerii acestui contract.
 
Citeşte şi 
 
Victorie uşoară pentru Info Euro Consult SRL! Miliarde de lei pentru servicii de consultanţă la Primăria Mangalia (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii