Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP Raport privind acțiunile de autosesizări și sesizări, la nivel național. Ce nereguli s-au descoperit la Constanța (document)

ro

18 Mar, 2016 17:50 2440 Marime text
 
Într-un Raport publicat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) se arată că „urmare a dispoziției din data de 5 februari și a sesizărilor repartizate DCFPPCE, personalul cu atribuții de control pe linia finanțării din cadrul AEP a desfășurat acțiuni de verificare în teritoriu, la nivel național în vederea depistării materialelor de publicitate politică/electorală.”
 
Astfel, în documentul „Raport privind acțiunile de autosesizări/sesizări desfășurate la nivel național de personalul cu atribuții de control pe linia finanțării”, publicat pe site-ul www.roaep.ro, la secțiunea „Finanțare Partide Politice”, se arată care sunt concluziile verificărilor efectuate.
 
În acest mod, în ceea ce privește autosesizarea Partidului Național Liberal – Filiala Constanța, s-a constat că pe fațada sediului partidului situat pe bulevardul Ferdinand, nr. 49 bloc D, erau amplasate afișe cu pozele președintelui României C.W. Iohannis și cu mesajul „România lucrului bine făcut”. Reprezentanții Biroului județean Constanța al Autorității Electorale Permanente au efectuat poze, au încheiat un proces-verbal de constatare la fața locului, iar ulterior au întocmit proiecte de adrese către PNL – Filiala Constanța prin care, în conformitate cu dispozițiile art. 43 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 republicată, pentru stabilirea unei eventuale încălcări a prevederilor legale, s-au solicitat formațiunii politice copii conforme cu originalul a documentelor justificative (contracte, facturi, ordine de plată, chitanțe, extrase de cont etc), ce privesc realizarea afișelor menționate.
 
De asemenea, privind autosesizarea Partidului Mișcarea Populară –Filiala Constanța s-a constat că pe fațada sediului Partidului Mișcarea Populară – Filiala Constanța, situat pe strada Viceamiral Ioan Murgescu colț cu bulevardul Mamaia, erau amplasate afișe cu pozele lui Claudiu Iorga-Palaz, sigla PMP și cu diferite mesaje politice/electorale. Reprezentanții Biroului județean Constanța al Autorității Electorale Permanente au efectuat poze, au încheiat un proces-verbal de constatare la fața locului, iar ulterior au întocmit proiecte de adrese către Partidul Mișcarea Populară – Filiala Constanța prin care, în conformitate cu dispozițiile art. 43 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 republicată, pentru stabilirea unei eventuale încălcări a prevederilor legale, s-au solicitat formațiunii politice copii conforme cu originalul a documentelor justificative (contracte, facturi, ordine de plată, chitanțe, extrase de cont etc) ce privesc realizarea afișelor menționate.
 
Pentru a putea vizualiza întregul raport accesați secțiunea „Documente”. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii