Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP a publicat numărul alegătorilor înregistraţi la nivel naţional. Iată situaţia la Constanţa (documente)

ro

06 May, 2016 14:31 2544 Marime text
Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 5 mai 2016 este de 18.274.891, cu 7.233 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 5 aprilie 2016, când erau înregistrați 18.267.658 de alegători.
 
Din numărul total de alegători înregistraţi la nivel naţional, din judeţul Constanţa sunt 628.990.  

Precizăm că diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a importului de date de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.
 
Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.
 
Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reședinţa în ţară.
 
Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.
 
Pentru a putea vedea numărul total de alegători valabil la data de 5 mai 2016, pe categorii de vârstă și în funcție de mediu (urban/rural), numărul total de alegători valabil la data de 5 mai 2016, aferent fiecărei localități, dar și numărul ttal de alegători pe județul Constanța, accesaţi secţiunea „Documente”.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii